Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çerkezköy TSO - MEYBEM işbirliğiyle "Mesleki Yeterlilik Sınavı" yapıldı

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın MEYBEM AŞ işbirliğiyle yürüttüğü Mesleki Yeterlilik Sınavları devam ediyor.

        Bu kapsamda 15-16 Aralık Cuma ve Cumartesi günleri de beş fabrikada altı alanda sınav gerçekleştirildi. Konuyla ilgili olarak Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasında geçtiğimiz ay TOBB-MEYBEM İşbirliğinde "Mesleki Yeterlilik Bilgilendirme Semineri" veridi ve TOBB MEYBEM Genel Müdürü Ahmet Saygın Baban tarafından üyelere ve kamuoyu Mesleki Yeterlilik Sınavları ve Mesleki Yeterlilik Mevzuatı ile ilgili bilgilendirildi.

        Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından toplam 81 meslekte belge zorunluluğu başlatılmış olup bu kapsamda ilgili tebliğlerin yayım tarihinden itibaren 12 ay sonra Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişiler bu mesleklerde çalıştırılamayacak. Mesleki Yeterlilik Belgesi bulunmayan çalışanlar için ise cezai yaptırımlar söz konusu olacak.

        Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası bu bilgilendirmelerle birlikte ilçede TOBB MEYBEM işbirliğinde Mesleki Yeterlilik Sınavlarını da başlattı. Geçtiğimiz haftalarda da yapıldığı gibi 15-16 Aralık Cuma ve Cumartesi günleri de beş firma ve altı sahada teorik ve uygulama sınavları gerçekleştirildi.

        Sınav Yapılan Fabrikalar Özen Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş., Saray Döküm A.Ş., Att Tekstil San ve Tic. A.Ş., Gümüş Motor A.Ş., Atak Farma A.Ş., Eğilmez Alüminyum Demir Doğrama Ltd. Şti. oldu. Gerçekleştirilen sınav bölümleri ise, Alüminyum Kaynakçısı, Çelik Kaynakçısı, Makine Bakımcısı, Metal Kesim, Metal Levha İşleme Tezgâh Operatörlüğü, CNC Programcısı oldu.

        (VB-MEF-Y)

        20.12.2017 17:32:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler