Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pala: 'Malları sata sata bitiremediler'

        - İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Mustafa Pala:

        - "Esnafımız öz mallarını koruyacak"

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Mustafa Pala, 7 Ocak Pazar günü yapılacak olan genel kurul ilanının 14. maddesinde kat karşılığı ya da hasılat paylaşımlı bina yaptırılması yetkisi istendiğine dikkat çekerek, "12 yıldır satış rekoru kıran oda başkanımız yeniden satış yetkisi istedi. Bayraklı'da bulunan gökdelen imarlı arazimiz kat karşılığı yüzde 37 ile müteahhide verildiği de henüz esnafa açıklanmadı. Lütfen bu yetkileri vermeyin" dedi.

        İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu tarafından 7 Ocak 2018 Pazar günü yapılacak Genel Kurul Gündemi ilan edildi. Esnafın 12 yıldır aynı oda yönetimi tarafından yönetildiğini vurgulayan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Mustafa Pala, "2005 yılında odayı Sedat Öner Başkanımızdan borçsuz 460 bin TL ile devraldılar. Odamızın aylık 280 Bin TL geliri var. Odamızın kurucu başkanı Seyfi Özgizler, Sedat Öner gibi başkanlar döneminde alınan malları geçtiğimiz 12 yılda sata sata bitiremediler. Şimdi de yeniden satış yetkisi istiyorlar. Odanın mallarının satışından elde edilen paraların nerede olduğunu kimse bilmiyor. Esnaf olarak bizler de bunu merak ediyoruz. Odamızın borcunun da ne kadar olduğunu merak ediyoruz" diye konuştu. Genel kurul gündeminin 14. ve 16. maddelerine dikkat çeken Başkan Adayı Mustafa Pala, "Esnafımızı uyarıyorum. Lütfen kime inanırsanız oyunuzu ona verin. Ancak oda mallarını sata sata bitiremediler. Değerli şoför büyüklerimizden odamıza kalan öz mallarınıza sahip çıkın. Bana da diğer adaya da kat karşılığı ve satış yetkisi vermeyin. Geleceğinize sizin olana sahip olun. Genel Kurul'da bu maddeler oylanırken 'hayır' deyin" diye konuştu.

        Çeşmealtı'nda ikinci zafer

        İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası esnafının yönetimden bilgi beklediğinin altını çizen Başkan Adayı Pala, "Oda malları satıldıkça odanın gücü azalıyor. Oda küçülüyor. Temsil yetkisi azalıyor. Bizim kimse ile kişisel bir hesabımız ya da sorunumuz yok. Projelerle ve belgelerle konuşuyoruz. Biz oda üyesi ve esnaf olarak odamızda adımıza alınan yanlış kararlara karşıyız. Bunları doğruya çevirmek için hukuki mücadelemiz sürüyor. 12 yılda yapılamayan hizmetler için 4 yıl daha yetki istemek bize inandırıcı gelmiyor. 12 yılda yapılamayan 4 yıla sığar mı? Odamız yüklü bir borç içinde" dedi. Esnafın zeki olduğunu söyleyen Pala sözlerini şöyle sürdürdü: "Oda yönetimi 4 yıldan 4 yıla esnaf ile bir araya geliyor. Onlara aldığı hiçbir kararın nedenini açıklamıyor. Kurucu Başkanımız Seyfi Özgizler tarafından odaya kazandırılan Çeşmealtı Kampı için hukuk mücadelemiz olumlu sonuçlandı. Önce İzmir İdare Mahkemesi tarafından oda yönetimi ile müteahhit arasındaki anlaşmayı tamamen iptal etti. Oda yönetimi anlaşmanın iptal kararına itiraz etti. Bu itiraz da Yargıtay İstinaf Mahkemesi tarafından reddedildi. Çeşmealtı Kampı'nda ikinci zafer kararını aldık. Çeşmealtı Kampı'nın esnafa kazandırılması için 2 yıldır harcadığımız zaman emek ve mücadele olumlu sonuç verdi. Esnaf arkadaşlarımızdan mallarına sahip çıkmaları için bu bilgileri paylaşıyorum. Şimdi sırada Sedat Öner Başkan döneminde odaya kazandırılan Bayraklı Şaraphane 4 dönüm gökdelen imarlı arazinin esnafa danışılmadan yüzde 37 ile kat karşılığı verildi. Esnafın henüz bu işlemden haberi dahi yok" .

        Bu arada, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası'na ait olan ve son 12 yılda satılan mallarının listesinin şöyle olduğu bildirildi:

        - Çankaya Gazi Bulvarı'nda bir dükkan

        - Buca merkezde bir dükkan

        - Karşıyaka çarşı içinde evrak satış ofisi olarak hizmet veren bir dükkan

        - Yenişehir'de bulunan benzin istasyonu

        - Hatay eski Şoförler Lokali'nin olduğu yerde akıllı daire değerinin altında 410 bin TL'ye satıldı

        - Bayraklı Şaraphane mevkiinde bulunan 4 dönüm gökdelen imarlı arazi yüzde 37 ile kat karşılığı verildi

        - Çeşmealtı Kampı denize sıfır kendi koyu olan turizm imarlı 14 dönüm arazi yüzde 35 ile müteahhide verildi (İzmir İdare Mahkemesi inşaatı durdurdu)

        Öte yandan, Çeşmealtı Kampı için müteahhitten 800 bin TL nakit para alındığı, bu paranın 400 bin lirasının oda kayıtlarına işlendiği, kalan 400 bin liranın ise resmi kayıtlarda görünmediği iddia edildi.

        (ÖA)

        21.12.2017 10:29:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler