Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konu Afet olunca derslerini AFAD'da işlediler

        - AFAD Erzurum İl Müdürü Karslı "AFAD Erzurum eğitimde 2017'de 41 bin kişiye ulaştı"

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Aziziye ilçesine bağlı 19 Mayıs Ortaokulu 5. Sınıf öğrencileri öğretmenleri nezaretinde sosyal bilgiler dersinde işledikleri afetler konusunu uzmanlarından öğrenmek için AFAD Erzurum İl Müdürlüğünü ziyaret ettiler.

        AFAD eğitmenleri tarafından eğitim salonunda slayt ve tanıtım filmleri ile birlikte verilen derste afetlerle ilgili birçok konuda gerekli bilgiler aktarıldı. Büyük bir dikkatle anlatılan konuları dinleyen çocuklar merak ettikleri konular hakkında sorularda yönelttiler.

        Eğitim sonunda, AFAD Erzurum Birlik Müdürlüğü'nü gezme fırsatını da bulan öğrencilere eğitmenler ARYA ve UNA ile birde sürpriz yaptılar.

        Erzurum AFAD arama ve kurtarma köpekleri ARYA ve UNA'yı karşılarında gören çocuklar büyük bir mutluluk yaşarken, enkaz arama ve iz takip görev alan köpekler ARYA ve UNA'da bu mutluluğa kayıtsız kalmayarak çocuklarla eğlenme fırsatı buldular.

        AFAD Erzurum 2017 Yılında Yaklaşık 41 bin kişiye eğitim verdi

        Öte yandan AFAD Erzurum İl Müdürü Selahattin Karslı yaptığı açıklamada, Erzurum AFAD olarak 2017 yılında Erzurum'da yaklaşık 41 bin kişiye eğitim verildiğini belirtti.

        Karslı, ülkemiz ve özellikle bölgemizdeki deprem yoğunluğu, deprem aktivitesi düşünüldüğünde deprem öncesi, sırası ve deprem sonrası yapılacak çalışmalar ve alınacak tedbirlerin büyük önem kazandığını belirterek "bu kapsamda yapılan çalışmalarda Erzurum'da ilk ve orta dereceli 52 okulda 36.670 öğrenci ve 1268 öğretmen olmak üzere toplam 37 bin.938 kişiye temel afet bilinci, deprem, doğal afetler ve bina tahliye eğitimleri verilirken eğitmenler tarafından eğitimler sonunda tatbikatlar yaptırıldı. Yine 50 kamu kurum ve kuruluşu ile özel sektör kuruluşlarında toplam 2894 kişiye temel afet bilinci, çığda arama kurtarma, yangın ve KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer) eğitimleri verildi. Belki ilk etapta bu sayı çok az görülse de okullarda yaptığımız bu çalışmaları öğrencilerimizin sınav ve diğer aktivitelerini dikkate alarak gerçekleştirmek zorundayız. Mevcut personelimizin diğer çalışmalarda da görev aldığını düşündüğümüzde geçen yıllara oranla daha çok öğrenci ve eğitmene temel afet bilinci konusunda ulaşmış bulunuyoruz. Amacımız basit birkaç teknik ile tüm çocuklarımıza en azından özellikle deprem anında ve sonrasında hayatta kalabilme, hayatı idame ettirebilme konusunda yardımcı olabilmek. Tüm çocuklarımıza elimizdeki imkânlar doğrultusunda bu teknikleri göstermeyi amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

        (ERZ-AT-Y)

        21.12.2017 11:03:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler