Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SYDV Mütevelli Heyeti Seçimi

        (Fotoğraflı)

        Veysel Eşin

        MUŞ (İHA) - Muş'un Malazgirt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığında bir yıl boyunca görev yapacak mütevelli heyet için üye seçimi yapıldı.

        SYDV Mütevelli Heyetinin sivil toplum kuruluşu ve muhtar üyelerinin seçimi Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapıldı. Divanın oluşumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gündeme geçildi. Mütevelli heyeti seçiminden önce kürsüye çıkan Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı, "Bir sene boyunca birlikte çalışacağımız arkadaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun diyorum. Heyetimizi seçmeden önce 2017 yılında Malazgirt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının yaptığı yardımlardan kısaca söz etmek istiyorum. Her hafta çarşamba günleri halk toplantısı yapıyoruz. Bu toplantılarda durumu düşük ailelere ayni ve nakdi yardımlar yapıyoruz. Vakfımıza gelen yardım paralarını en iyi şekilde yardıma muhtaç insanlara kullanmak istiyoruz. Biz devletin temsilcisi olarak, vakfımıza gelen paraları bir şekilde halkımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. Biz bir vesileyiz. Gelen yardımları en güzel şekilde vatandaşlarımıza ulaştırmanın gayreti içindeyiz. Vakfımıza gelen yardımları en güzel şekilde hak sahiplerine ulaştırmak bizim en büyük vazifemizdir. Sosyal devletimiz durumu düşük aileler için birçok yardım kalemi oluşturmuş. Bunları kısaca sayarsak, asker ailelerine, eşi vefat etmiş kadınlara, engelli aileler ve engelli vatandaşlarımız, yaşlı aylığı ve son zamanlarda çıkan muhtaç asker çocuğu yardımlarını sayabiliriz. Ayrıca öksüz ve kimsesizler için yardımlarımız oldu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak geçtiğimiz yıl 25 bin kişiye toplam verilen yardım miktarı yaklaşık 15-16 milyon TL'dir" dedi.

        Konuşmanın ardından yapılan seçimlerde STK temsilcisi olarak Ömer Faruk Gönültaş, Kılıççı Köyü Muhtarı Metin Kılıç ve Selçuklu Mahallesi Muhtarı Fehim Gün, 2018 yılı Malazgirt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyetine seçildi.

        (VE-MSA-Y)

        22.12.2017 09:49:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler