Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Aynı Toprağın Çocukları"na Antakya'da gala

        (Fotoğraflı)

        HATAY (İHA) - Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, geleneklerini kuşaktan kuşağa aktararak aydınlık yarınlara yürüdüklerini ifade ederek, "Atalarımızdan bugünlere kalan kültürel mirasımızı sürdürme, yaşatma azmi ve kararlılığı aydınlık yarınlarımızın teminatı olmaya devam edecektir" dedi.

        Hatay Büyükşehir Belediyesi, Samandağ Belediyesi ve Arsuz Belediyesi iş birliği ile hazırlanan 'Aynı Toprağın Çocukları' adlı belgeselin galası Hatay il Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

        Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaşanan üzücü olaylara rağmen yüzyıllardır bu coğrafyada kardeşlik ve hoşgörü içinde yaşanıldığını ifade ederek, "Birlikte, hüzünleniyor, birlikte gülüyor, farklılıklarımızı zenginlik olarak bilerek, halkların birleştirici gücü olan değerlerimizi geleceğe taşıyarak, geleneklerimizi kuşaktan kuşağa aktararak aydınlık yarınlara yürüyoruz. Atalarımızdan bugünlere kalan kültürel mirasımızı sürdürme, yaşatma azmi ve kararlılığı aydınlık yarınlarımızın teminatı olmaya devam edecektir. Aynı Toprağın Çocukları adlı çalışma, barışa, kardeşliğe, birliğimize, kardeşliğimize, yüzyıllardır egemen olan Hatay'ımızın hoşgörü ikliminin devamına hizmet ediyor. Bu çalışma 13 medeniyete ev sahipliği yapmış Hatay'ımızın barış ve hoşgörü iklimini anlatıyor. Bu toprakların kültürel zenginliğinin, kardeşliğinin ve hoşgörüsünün beyaz perdeye yansıtıldığı belgeselimizde başta yönetmenimiz Talat Ersoy ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

        Protokol üyelerinin konuşmalarının ardından Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir'e katkılarından dolayı yönetmen Talat Ersoy tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

        Galaya Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve çok sayıda davetli katıldı.

        (ELF-Y)

        22.12.2017 11:34:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler