Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın'da istiridye mantar üretimi yaygınlaşıyor

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Çetinkaya

        AYDIN (İHA) –Aydın'da istiridye mantarının giderek yayınlaşmasıyla birlikte üreticilerin pazar sorunu yaşamaya başladıkları belirtildi.

        Aydın'ın Karacasu ilçesi Dereköy Mahallesinde üretimi devem eden istiridye mantarı pazar sorunu yaşıyor. Karacasu'da genç kadın girişimci Nafize Şavk, köyde bahçelerinin bir bölümün de kurduğu ürettim ünitesinde istiridye mantarı üretmeye başladığını belirterek, ilçede ürün yeterince tanınmadığı için pazar sorunu yaşandığını söyledi.

        Tesiste üretimi gerçekleştirilen İstiridye mantarı yaklaşık 28 günde hasada geldiğini kaydeden Şavk, koparılan kök kısmından kendini sürekli yenileyen ürün hasat sürecinin iki ay sürdüğünü ifade etti.

        İlçede yeni bir ürün olan İstiridye mantarın doğal bir ortamda yetiştirildiğini, halk arasın da ürünün yeterince tanınmadığını ifade eden Şavk, ürün de pazar sorunun yaşandığını, yetkililerden pazar sorunun çözümü için destek istedi.

        (HÇ-MB-Y)

        25.12.2017 09:06:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler