Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Doç. Dr. Gündoğdu Urla'nın depremselliğini anlattı

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Urla Kent Konseyi Çevre Komisyonu öncülüğünde gerçekleştirilen konferansta Urla ve Çevresindeki depremsellik ele alındı. Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agalday, Başkan Yardımcısı Özlem Işık ile DOHAD Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Urla'nın konuğu oldu.

        Deprem Uzmanı Doç Dr. Oğuz Gündoğdu, ülkemizdeki ve bölgemizdeki deprem geçmişine kısaca değindiği konuşmasında, deprem sonrası afetle mücadelede Türkiye'nin başarılı olduğunu söyledi. İzmir ve çevresinde 10 şiddetinde depremler olduğunu, yakın tarihte depremlerin en fazla 6,5 dolayında olduğunu söyleyen Gündoğdu, İzmir'in yakın tarihine bakıldığında sakin bir dönem geçirdiğini belirterek, "Bölgenizde tehlikeli olabilecek faylar var. Bunların neler getirebileceğini kestirmek zor" dedi.

        Gündoğdu ve diğer konuşmacılar, deprem sonrası alınan önlemleri, bunların doğrularını ve yanlışlarını da değerlendirdi.

        (AG-Y)

        25.12.2017 10:20:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler