Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Emet Belediyesi 'Balık ve Peynir Pazarı' projesini hayata geçiriyor

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Saka

        KÜTAHYA (İHA) - Emet Belediyesi'nce daha önce yeri tespit edilen Balık ve Peynir Pazarı alanında çalışmalara başlanacağı bildirildi.

        Eski Sanayi Yolu Mevkii'nde yaklaşık 135 metrekarelik alanda projesi hazırlanan Balık ve Peynir Pazarı için geçen yıl çalışma başlatılmıştı. Kota düşürülmesi, kurul kararı gibi resmi prosedürlerin sürdüğü projede sona gelinirken çalışmalara kısa sürede başlanacak.

        Belediye Başkanı Mustafa Koca, ilçede eski çarşı ve yukarı pazar yerinin eski canlılığına kavuşması adına bu mevkide balık ve peynir pazarı yapımı düşündüklerini ifade ederek, "Küçük Çarşı içi, yukarı pazar yeri ve sanayi yolumuzda geçmişten bugüne esnaflarımızda bir çarşı kültürü oluşmuştur. Son yıllarda yeni yapılaşmalar sonucu ilçenin diğer alanlara kayması bu mevkilerimizde canlılığı azalttı. Bizlerde projelerimizi hazırlarken ilçemizin dört bir tarafına hizmetlerimizi yayarak bütünlük oluşturmaya çalışıyoruz. 135 metrekare alan içerisinde 2 katlı olarak hazırlanan projemizle bir katında balık pazarı, diğerinde ise yerli üreticilerimizin ürettiği peynir ve yoğurt pazarı projemiz için çalışmalar tamamlandı. En kısa sürede yapımı tamamlanarak hizmete geçirilecek. İlçemize hayırlı olsun "dedi.

        Başkan Koca, ayrıca yukarı pazar yeri alanında uygun yer bulunması halinde banka ATM'lerini de bu mevkie almak için çalışma içerisinde olduklarını belirtti.(EFE)

        25.12.2017 13:00:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler