Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı

        (Fotoğraflı)

        Alper Yıldırım

        KARS (İHA) - Sarıkamış Harekatı'nda donarak şehit olan 90 bin asker, düzenlenen çeşitli etkinlikler anılıyor.

        Sarıkamış Harekatı'nın 103. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Anadolu Gençlik Derneği Sarıkamış Şubesi'nce anma etkinliği düzenledi.

        Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sinevizyon gösterisiyle devam eden programda şehitler için dua edildi.

        Etkinlikte konuşan Anadolu Gençlik Derneği Sarıkmış Şubesi Başkanı Nesim Demir, kalpten kalbe kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin kelimelerini taşıdıklarını belirtti.

        Demir, tüm mazlumların yanında yer aldıklarını söyledi.

        Anadolu Gençlik Derneği Sarıkmış Şubesi Başkanı Nesim Demir, "Hangi düşünceden olursa olsun her insanın, insan olmakla yeryüzünde en değerli varlık vasfına sahip olduğuna ve her insana, sevgiyle, şefkatle, merhametle yaklaşmak gerektiğine inanıyoruz" dedi.

        Daha sonra söz alan Tarihçi yazar Ekrem Şaman, "Sarıkamış Harekatı, İlay-ı Kelimetullah'a inanmış erlerin, itaat destanıdır. Sarıkamış Harekatı, Müslümanların yurdunu, küfrün işgalinden kurtarmak için ölüme doğru atılan adımların destanıdır. SarıkamışHarekatı eksi 45 derecede yazlık giysilerle ve patlamış çarıklarla, Allah'a ve elçisine doğru yürüyen erlerin hikayesidir" diye konuştu.

        (AY-Y)

        26.12.2017 11:32:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler