Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kulu'da 9 okulun projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi

        (Fotoğraflı)

        Ömer Keleş

        KONYA (İHA) - Konya'nın Kulu ilçesinde bulunan 9 okulun ürettiği 9 proje, Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı koordinesinde düzenlenen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4006 Bilim Fuarları Projeleri kapsamında kabul edildi.

        Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sultan Ahmet Kaymak, Kulu'da bulunan 9 okulun projelerinin kabul edildiğini belirterek, "İvme kazanan proje çalışmaları meyvesini vermeye devam ediyor. 5. sınıf ile 12. sınıf öğrencileri arası bilimsel araştırmaları artırmak çocuklarımızda araştırma duygularının geliştirilmesi amacıyla başvuruları kabul edilen her okulumuza proje çalışmaları için 5 bin TL destek sağlanacak. İlçemiz eğitimine bu anlamda 45 bin TL'lik bir kaynak aktarılacak" ifadelerini kullandı.

        Kaymak, projelerin kabul edilmesi noktasındaki memnuniyetini dile getirerek, "Okullarımız bu tarz çalışmalarla her proje mantığını öğrencilere kazandırıyorlar, araştırma becerilerini geliştiriyorlar, hem de okullarına maddi kaynak sağlama imkanı buluyorlar. Bu anlamda gayret göstererek proje desteği kazanan okullarımızın idarecileri, proje koordinatörü, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Eğitim uzun soluklu ve meyvesini önümüzdeki yıllarda alabileceğimiz bir süreç, önümüzdeki yıllar Kulu eğitiminde bu çalışmaların karşılığı görülecektir" dedi.

        Kaymak, 2018 yılı Mayıs ayına kadar hazırlıklarını tamamlayacak olan okulların Mayıs ayında öğrencilerin yaptıkları çalışmaları sergileyeceklerini sözlerine ekledi.

        (ÖK-AH-Y)

        27.12.2017 10:09:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler