Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Siirt'te 'Masa başı tatbikatı' gerçekleştirildi

        (Fotoğraflı)

        Selami Deniz

        SİİRT (İHA) - Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, Siirt İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından hazırlanan "Masa başı tatbikatı" gerçekleştirildi.

        İl Özel İdaresi Konferans Salonunda düzenlenen tatbikata AFAD İl Müdürü Cahit Akkoyun, kurum müdürleri, Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyeleri, 26 hizmet grubu yöneticisi ve yardımcı birim sorumluları katıldı. Akkoyun, "TAMP ile ilimizde yaşanabilecek her türlü ölçekte afet ile acil durumlara müdahalede afet öncesi, afet sırasında ve afet sonrasına ait müdahale planlamasının yapılması amacıyla hazırlanan İl Afet Müdahale Planlarının uygulanabilirliğinin test edilmesi, kamu kuruluşları ve hizmet grupları arasında uyum, işbirliği ve koordinasyonun sağlanması amacıyla tatbikatta her hizmet grubuna söz verilmiştir. Senaryo gereği Merkez Aktaş köyünde meydana gelebilecek muhtemel 7,0 büyüklüğünde bir deprem felaketi anında, ilgili kurumların olaya müdahale konusunda oluşturdukları plan çerçevesindeki yöntemleri, hizmet grubu yöneticileri tarafından anlatıldı. İl bazında en az biri masa başı olmak üzere tatbikatlar düzenlenmesi öngörülmüştür" dedi.

        (SD-MP-Y)

        27.12.2017 10:12:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler