Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MASKİ'nin '154 Mahalle Projesi' kapsamında Yırca'da altyapı çalışmaları başladı

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - MASKİ Genel Müdürlüğü, 154 Mahalle Projesi kapsamında Soma'nın son mahallesinde de altyapı işine başladı. Yırca Mahallesi'nde yürütülen çalışmalar kapsamında 7 kilometre uzunluğunda içme suyu ve kanalizasyon hattı yenilenecek.

        Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 154 Mahalle Projesi'nde emin adımlarla ilerliyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı'nın yürüttüğü çalışma kapsamında Soma ilçesinde; Akçaavlu, Bozarmut, Heciz, Kozluören ve Ularca'da altyapı inşası noktalandı. 5 mahallede altyapı dönüşümünün yaşandığı ilçede Yırca Mahallesi'nde de ilk kazma vuruldu. Mahallede 7 kilometre uzunluğunda içme suyu ve kanalizasyon hattı sağlıklı hale getirilecek. Yırca Mahallesi'nde daha sağlıklı içme suyu temini için başlayan depo inşaatında da sona gelindi. Ayrıca, mahalledeki 500 kişilik foseptik imalatı da tamamlandı.

        154 Mahalle Projesi kapsamında Soma ilçesinde üstyapı işi de yürütülüyor. Bu kapsamda, 6 mahallede 75 bin metrekare kilit parke taş döşeniyor. Bozarmut ve Heciz mahallelerinde kilit parke taş döşeme çalışmaları tamamlanırken Kozluören'de sona yaklaşıldı. Akçaavlu, Ularca ve Yırca'da da çalışmalar kısa süre içerisinde başlayacak.

        MASKİ Genel Müdürlüğü, 101 Mahalle Projesi ile ilçenin Çerkezsultaniye, Evciler, Eynez, Göktaş, Hatunköy, Karacakaş, Karaçam ve Naldöken mahallelerinde toplam 37 kilometrelik içme suyu ve kanalizasyon hattını sağlıklı hale getirdi.

        "Eski hattımız 30 yıllıktı"

        Yırca Mahalle Muhtarı Mustafa Akın, "Mahallemizde altyapı çalışmaları başladı. Dış bağlantılar bitti. Ekipler, köyün merkezine doğru geldiler. Eski hattımız 30 yıllıktı ve patlaklar yaşanıyordu. İçme suyu depomuz da çok güzel oldu. Son düzenlemeler yapılıyor. Soma'da bu yıl altyapısı yenilenen 6 mahalleden biriyiz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başta olmak üzere emeği geçen herkese hizmetler için teşekkür ediyoruz" dedi.

        (SC-Y)

        27.12.2017 11:05:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler