Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çavdarhisar Ortaokulu'nda atık pil toplama kampanyası

        (Fotoğraflı)

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesi Ortaokulu'nda Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'nce düzenlenen kampanyada toplanan piller İstanbul'a gönderildi.

        Çavdarhisar Ortaokulu Müdür Yardımcısı Veysel Başer, yaptığı açıklamada, ''Her yıl düzenlenen okullarda atık pil toplama kampanyası"nın geçen yıl ve bu eğitim öğretim yılında okulumuzda toplanan atık piller steril ortamda imha edilmek üzere, merkezi İstanbul'da bulunan 'TAP' Türkiye Atık Pil Toplayıcıları Derneği'ne gönderildi. Piller çöpe atıldığı zaman yapılarındaki tehlikeli kimyasal maddeler açığa çıkarak toprağa ve yer altı sularına karışmaktadır. Besin zinciri yoluyla insan vücuduna ulaşan cıva, kurşun ve kadmiyum gibi metaller kanser, böbrek, karaciğer hastalıklarına neden olabilir. Bu yüzden atık pillerin çöplerden ayrı toplanması için Çavdarhisar Ortaokulu olarak kampanya başlatmıştık. Toplanan atık pillerin çevremizi ve sağlığımızı daha çok tehdit etmesini önleyeceğiz. Velilerimizi ve öğrencilerimizi, çevre ve insan sağlığına zararı bulunan, kullanım ömürleri tamamlanan atık pilleri okulumuza göndererek ya da getirerek kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz'' diye konuştu.(YD-EFE)

        27.12.2017 13:00:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler