Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Meriç Belediyeler Birliği'ne ilk yardım eğitimi

        (Fotoğraflı)

        Koray Ustabaşı

        EDİRNE (İHA) - İlk Yardım Eğitim Merkezi ile Türkiye'de ilk üç belediyeden biri olan Edirne Belediyesi, 'Sertifikalı İlk Yardım Eğitimi'ne Meriç Belediyeler Birliği ile devam etti. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, doğru ilk yardımın hayat kurtardığını ifade ederek, ilk yardım eğitiminin herkes için çok önemli olduğunu vurguladı.

        Bünyesinde İlk Yardım Eğitim Merkezi kuran Türkiye'deki üç belediyeden biri olan Edirne Belediyesi, ilk yardım eğitimlerine Meriç Belediyeler Birliği'yle devam etti. 29 Haziran 2015 tarih ve 29429 sayılı Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren İlk Yardım Yönetmeliği'ne göre yasal zorunluluk olan 'ilk yardımcı ve zorunlu ilk yardımcı istihdamı' kapsamında Meriç Belediyeler Birliği'ne üye olan belediyeler tarafından belirlenen 14 personele İlk Yardım Eğitimi verildi.

        Edirne Belediyesi İtfaiye Salonu'nda gerçekleştirilen eğitimde söz alan Edirne Belediye Başkanı Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, "Meydana gelebilecek olay ya da kaza sonrasında yapılacak olan kurtarma operasyonunda uygulanan ilk yardımın, bilinçli olarak, eğitim almış kimseler tarafından yapılması kazazedelerin hayatlarını kurtarabileceği gibi, sakat kalmalarını da önleyebilmektedir. İlk yardımcının soğukkanlı olması ve önce kendi güvenliğini sağlaması çok önemlidir. İlk yardımı bence herkes bilmeli. Bebeğinizin boğazına küçük bir parça havuç kaçsa; doğru ilk yardım uygulamasıyla kendi bebeğinizi kurtarmış olursunuz. Doğru ilk yardıma hayatınızın her alanında ihtiyaç duyabilirsiniz. Belediyeci, insana en yakın hizmet veren kurumdur. Doğumdan başlayan belediye hizmetleri ölüme kadar devam eder. Belediyeler bir insanın doğumundan ölümüne kadar hizmet veren tek meslek örgütüdür" ifadelerine yer verdi.

        Eğitimler, İlk Yardım Eğitmenleri Hemşire İnci Özer ve Hemşire Ayten Sünetçiler eşliğinde 2 gün boyunca devam edecek.

        (KU-Y)

        27.12.2017 12:01:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler