Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çaldıran'da 'buz kırma timi' görev başındı

        (Fotoğraflı)

        M. Emin Arvas

        VAN (İHA) - Van'ın Çaldıran Belediye Başkanlığı tarafından oluşturulan 'buz kırma timi', yüksek binaların çatılarında oluşan buz sarkıtlarını temizleyerek, olası tehlikelerin önüne geçiyor.

        İlçede kar yağışının ardından özellikle yüksek binaların çatılarında buz sarkıtları oluşmaya başladı. Çaldıran Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 'buz kırma timi', buz sarkıtlarını temizlemeye başladı. Çatılarda oluşan buz sarkıtlarının vatandaşların sağlığı açısından tehlike arz ettiğini belirten Çaldıran Belediye Başkan Vekili Yardımcısı Alp Şevket Aksoy, "İlçemizde kar yağışının ardından özellikle çarşı merkezimizde bulunan çok katlı binaların çatılarında buz sarkıtları oluşmaya başladı. İlçemiz çarşı merkezi yoğunluğun yaşandığı yerlerden bir tanesidir. Oluşan sarkıtların kırılması sonucu hem vatandaşlarımıza hem de park halinde bulunan araçlara zarar verebilir düşüncesi ile ekiplerimizce böyle bir çalışma başlattık. İtfaiye aracını kullanarak oluşan buz sarkıtlarını temizliyoruz. Böylelikle tehlike arz eden sorunu ortadan kaldırarak vatandaşlarımızın saçaklar altında rahat yürüyebilmelerini sağladık" dedi.

        Aksoy, iş makineleriyle sabaha kadar çarşı merkezindeki kar yığınlarını da temizleyerek, buzlanmaya karşı yollarda tuzlama çalışması yaptıklarını da sözlerine ekledi.

        (MSA-Y)

        27.12.2017 12:49:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler