Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Malkara'da 'süt Sığırcılığı Yetiştiriciliği' kursu

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde Halk Eğitim Merkezi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 'Süt Sığırcılığı Yetiştiriciliği' kursu başladı.

        Süt Sığırcılığı Yetiştiriciliği kursunun açılışına, Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Malkara İlçe Müdürü Dr. Cengizhan Erbaş, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Tolga Özkan, Malkara Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz, kursiyerler ve eğitmenler katıldı.

        Açılış konuşmasını yapan Zekeriya Sarıkoca. Süt Sığırı Yetiştiricisi kursunun amacının, hayvancılığın geleneksel yöntemlerden farklı olarak, daha karlı ve verimli yapılabilmesi için teknik, yeni teknolojiyi kullanmasını bilen çiftçilerin yetiştirilmesini sağlamak olduğunu ifade etti. Sarıkoca, şunları söyledi:

        "Bulunduğumuz ilçe hem coğrafi yönden hem de geniş tarım alanlarının yanı sıra, hayvancılık içinde ciddi potansiyel vaat etmektedir. Biz bu potansiyeli üretime dönüştürmek için elimizden gelen her şeyi, müdürlüğümüzün imkânları ölçüsünde sizleri desteklemeye devam edeceğiz. En önemli gördüğümüz mevzu olarak, eğitim-yayım ile insan kaynaklarımızı eğitmeyi, bilinç seviyesini artırmayı öncelikli olarak görüyor, bu konuda olan çalışmalara yoğunluk vererek büyük çaba sarf ediyoruz. Bizler sizlerin her zaman yanındayız. Her sorununuzda mutlaka bizlere ulaşın. Elimizden geldiğince sorunların çözümü için varız. Şehirde yaşayan insanlar artık şehrin stresinden kaçarak kırsal alana yerleşiyor. Köylerimizin ve arazilerimizin kıymetini bilelim. Doğallık, üretim ve temiz hava köyde var. Köyde çalışmak ve üretmek berekettir. Üretenin malı bereketli olduğu gibi, üretici her zaman kazanır. Hayat köyde var."

        Malkara Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personelleri Veteriner Hekim Salih Göğebakan ve Okan Ünverdi, tarafından, kursiyerlere süt inekleri ve buzağıların bakım ve beslenmesi, barınaklar, yem bitkileri, slaj hazırlama, sığırlarda koruyucu aşılama programı ve rasyon hazırlama gibi konularında eğitimler verilecek.

        'Süt Sığırı Yetiştiriciliği Kursu' ile hem istihdam, hem de tarımda genç, dinamik çiftçinin üretime kazandırılmasının hedeflendiği bildirildi.

        (MA-MEF-Y)

        27.12.2017 12:51:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler