Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Koçarlı Milli Eğitim Müdürlüğü TÜBİTAK projelerinde 11'de 11 yaptı

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Barlas

        AYDIN (İHA) - TÜBİTAK Bilim Fuarları ve Destekleme Programı değerlendirmesine başvuran Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 11 okulun tamamı destekleme kazandı.

        Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başvuruları neticesinde TÜBİTAK Bilim Fuarları ve Destekleme Programına 9 ortaokul ve 2 lise ile 220 proje hazırlanarak başvuru yapıldı. Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe bazında başvurusu yapılan bütün proje ve başvurular TÜBİTAK tarafından kabul edildi. 11'de 11 yapılarak yüzde 100 başarı sağlayan Koçarlı'daki her okula TÜBİTAK tarafından 5 bin TL proje desteği verilecek. 18 Nisan - 1 Haziran tarihleri arasında Koçarlı'daki her okulda TÜBİTAK Bilim Fuarları yapılıp, öğrencilerin hazırladığı projeler sunulacak.

        Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; TÜBİTAK tarafından düzenlenen Bilim Fuarları ve Destekleme Programları bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, bilim kültürünün yaygınlaştırılması, okul ortamının; öğrenilen ve araştırılan dinamik bir yapıya dönüştürülmesi, araştırma tekniklerinin, raporlamanın ve sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması, farklı bilişsel, duyuşsal ve psikomotor seviyedeki her çocuğa proje yapma fırsatının sunulması ile birlikte öğrencilere işbirliği içerisinde proje yapma konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanmasına olanak sağlamaktadır" denildi.

        (MB-Y)

        28.12.2017 08:01:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler