Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beykoz sahili genişliyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Beykoz, Kanlıca-Çubuklu Sahil Yolu'nun ardından yep yeni bir sahil şeridine kavuşuyor. Beykoz sahili 550 metre boyunca, 492 kazıkla denize doğru 15-17 metre genişleyecek, yayalar kesintisiz yürüyüş keyfine kavuşacak.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı Altyapı Projeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Beykoz Meydanı ve Sahil Düzenleme Projesi"yle mevcut meydan ve sahil, 492 kazıkla 11 bin metrekarelik yeni dolgu alanı oluşturularak genişletilecek.

        Balık tutma terasları ve dinlenme alanları

        550 metrelik bu sahil bandı boyunca oturma, dinlenme ve yürüyüş alanları, bisiklet parkuru, balık tutma terasları ve seyir iskeleleri yapılacak. Tarihi Beykoz Meydanı, Onçeşmeler, vapur iskelesi, tarihi yalılar, çınar ağaçları öne çıkacak.

        Kesintisiz yürüyüş keyfi

        Var olan alan ile birlikte toplam 34 bin metrekarelik sahil bandı ortaya çıkacak ve sahilde kesintisiz yaya sirkülasyonu sağlanacak. Araçlar için parklanma cepleri yapılacak ve peyzaj çalışmasıyla da sahil bandı güzelleştirilecek. Projenin 2018 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

        (HB-BA-Y)

        28.12.2017 09:41:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler