Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VASKİ, 120 bin TL'lik iş 20 bin TL'ye mal etti

        (Fotoğraflı)

        VAN (İHA) - Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) ekiplerince ağır kış şartlarına rağmen yürütülen çalışmalar sonucunda 30 bin kişilik mahallenin 4 yıllık su sorunu çözüme kavuşturuldu.

        Van Su ve Kanalizasyon İdaresi, olumsuz kış şartlarına rağmen halkın mağduriyetini gidermek için yoğun çaba harcıyor. Ekiplerin mesai saatleri dışında da gösterdiği performans ile hizmet götüren VASKİ, büyük başarılara imza atıyor. Erciş'te TOKİ konutlarının da içinde bulunduğu ve yaz aylarında nüfusu 30 bin kişiye çıkan Adnan Menderes Mahallesi, artık kesintisiz suya kavuşturuldu. VASKİ, Adnan Menderes Mahallesi'nin su sorununu ihaleye başvurmadan kendi imkanları ile çözdü. İhaleyle 120 bin TL harcama öngörülürken, VASKİ kendi imkanlarını kullanarak içme suyu hattını 20 bin TL'ye mal etti.

        VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, yardımcıları Emrah Çayırlı ve Nazım Akman ile İşletmeler Dairesi Başkanı Bahattin Önder, VASKİ Erciş Şubesi çalışanlarını ziyaret ettikten sonra Adnan Menderes Mahallesi Muhtarıyla birlikte su sorununu tamamen çözen depoda incelemelerde bulundu.

        Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Ümit Meydan, depodan gelen su sesine hasret kaldığını ifade ederek, 30 bin kişilik mahallenin bir hafta susuz kalmasından sonra bu su sesi duymak iyi geldi" ifadelerini kullandı.

        VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ise, bilinçsiz kullanımdan dolayı Van'da 3,5 milyona yetecek suyu 560 bin kişiye yetiştiremediklerini belirterek, "Su israfını engellersek, su cenneti olan ilimizde susuzluk yaşanmayacaktır. Bugün kendimizi burada mutlu ve huzurlu hissettiğimiz bir gün. Muhtarımızın da belirttiği gibi 4 yıllık sorun çözüme kavuşmuş oldu. Bize sorun iletildiği gibi gerekli incelemelerimizi yaptık, binlerce kişiyi susuzluğa mahkum edemezdik. Gerekli çalışmalarımızı ağır kış şartlarına rağmen başlattık. Allah'ımıza hamd olsun ki nüfusun tamamına yetecek suyu verdik. Mahalle halkına hayırlı olsun'' dedi.

        Burada 5 okulda 3 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Tekataş, ''Onların sağlığı bizim için her şeyden daha önemli. Bu mahallemizin sorunuyla birlikte okullarımızın da su sorununu giderdiğimiz için ayrı bir mutluluk duyuyoruz. Bu ağır kış şartlarına rağmen kısa sürede sorunu gideren VASKİ Erciş Şube Müdürü Nuri Çifçi ve VASKİ Erciş Şube çalışanlarımızın tamamına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        (MSA-Y)

        28.12.2017 11:26:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler