Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Mantı: "Birliğimizi, kardeşliğimizi ve dayanışmamızı geliştirmemiz lazım"

        (Fotoğraflı)

        Muhammet Ali Çiftçi

        BİNGÖL (İHA) - Bingöl Valisi Ali Mantı, "Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve dayanışmamızı geliştirmemiz lazım. Yıllardır bir takım güçler, toplumu birbirine kırdırarak, kategorize ederek, bölerek ve parçalayarak 40 veya 50 yıllık bir enerjimizi harcadılar, hala harcamaya devam ediyorlar" dedi.

        Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesinde okul idaresi, okul aile birliği ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Ali Mantı, 'Gençlik ve Eğitim' konuları hakkında bilgi verdi.

        Her amacın, her bilginin temelinde eğitim olması gerektiğini kaydeden Vali Mantı, " Cahilden ne alim, ne abit, ne zahit olur. Önemli olan bilgili ve erdemli bir toplum oluşturabilmemizdir. Bilinçsiz bilgi kötüye kullanılan şeytani bir bilgidir. Bizim bilgiyi bilinçli bir şekilde kullanmamız lazım. Kafamızı, yüreğimizi ve bileğimizi güzel şeylerle meşgul etmemiz lazım. Kafada ilim, yürekte İrfan, bilekte icraat olmalıdır. Onun için kendimizi bu sıralardan yetiştirmeye başlamamız lazım. Çünkü bizim memleketimizin en değerli ve kıymetli sermayesi insandır" şeklinde ifade etti.

        Bir takım güçlerin ülkeyi bölmeye çalıştığını vurgulayan Vali Mantı, "Bizim yeraltı kaynaklarımız yok, başka ülkeler gibi coğrafi kazanımımızdan dolayı bir takım artılarımız yok. Bizim tek artımız çalışkan müteşebbis insan gücümüzdür. Bu insan gücünü harekete geçirebilmek için önce birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve dayanışmamızı geliştirmemiz lazım. Yıllardır bir takım güçler, toplumu birbirine kırdırarak, kategorize ederek, bölerek ve parçalayarak 40 veya 50 yıllık bir enerjimizi harcadılar, hala harcamaya devam ediyorlar. Terör örgütleri vasıtasıyla toplumu yönlendirmeye, bölmeye, parçalama çalışıyorlar. Son zamanlarda özellikle terör örgütleri eliyle yapamadıklarını uyuşturucu ve benzeri şeylerle yapmaya çalışıyorlar"diye konuştu.

        Son yıllarda uyuşturucu kullanımının artmaya başladığına dikkat çeken Vali Mantı," Buna acilen tedbir almamız lazım. Tedbir önce kişinin kendisinden başlar. Kişi kendisini düzeltmediği müddetçe kimse de o kişiyi düzeltemez. Hangi bahane olursa olsun hiçbir bahane arkasına sığınmadan önce Allah'ın bize vermiş olduğu hayatı şerefli bir şekilde yaşayıp şerefli bir şekilde bitirebilmek için, içini doldurmamız lazım. Öncelikle nefsimize, neslimize ve milletimize faydalı olabilmek için çalışmamız lazım"diyerek sözlerini tamamladı.

        (MAÇ-HİV-Y)

        28.12.2017 11:31:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler