Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Midyat'ta mülteci çocuklar için tiyatro gösterisi yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Bilal Bedir - Tayfun Demir

        MARDİN (İHA) - Mardin'in Midyat ilçesinde mülteci çocuklar için tiyatro gösterisi yapıldı. "Nasrettin Hoca ve Eşeği" adlı oyunu izleyen çocukların mutlulukları yüzlerine yansıdı.

        Mardin Büyükşehir Belediyesince, Midyat ilçesindeki Geçici Konaklama Merkezinde bulunan Suriye ve Iraklı mülteci çocuklar için tiyatro gösterisi yapıldı. Belediye Konservatuarı Tiyatro Atölyesi tarafından sergilenen "Nasrettin Hoca ve Eşeği" adlı tiyatro oyununu izleyen çocuklar kahkahalara boğuldu. Oyun sırasında söylenen şarkılara da eşlik eden çocukların mutlulukları yüzlerine yansıdı.

        Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Müdürü Seçkin Mataracı, "Bugün Midyat kampımıza çocuklarımız için bir Nasrettin Hoca ve eşeği adlı tiyatro, mazruna gösteri sanatları topluluğumuzun bir performansı ve konservatuarımızın orkestrasının bir performansını buraya getirdik, onlar için geldik bugün onlar için buradayız" dedi.

        Konaklama Merkezinde görev alan öğretmenlerden Zeynep Doğan ise, "29 öğrencim var. İlk başta onlarla iletişim kurmak gerçekten çok zordu, el kol hareketleri ile başladık sonra biraz görsel olarak Türkçe öğretmeye çalıştık. Çizgi film izlettirdik, şarkılar söylettirdik. Bütün yapılan etkinlikleri Türkçe olarak söyledik onlara, artık Türkçeyi öğrenmeye başladılar. Nerede yaşadıklarını biliyorlar, burayı seviyorlar" diye konuştu.

        (BB-MP-Y)

        28.12.2017 15:18:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler