Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dursunbey'de güneş ve su ekonomik gelir olacak

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Hüdayi Demirhan

        BALIKESİR (İHA) - Kendi enerjisini üreterek kar elde edecek olan Dursunbey Belediyesi, 4 bin 268 güneş paneli ile ilçe merkezinin yüzde 60'ının elektriğini karşılayacak olan 1 MW'lik elektrik gücünü devlete satacak.

        Göreve geldiği günden bu yana çok önemli projelere imza atan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, güneş enerjisinden yararlanarak belediyeye yeni bir gelir kapısı kazandıracak. UEDAŞ ile yapılan anlaşma sonrası GES bölgesinin ihalesini gerçekleştiren Dursunbey Belediyesi, kısa bir süre sonra bu tesisten gelir elde etmeye başlayacak. Sülmen bölgesinde yapımı devam eden Güneş Enerji Sistemleri Tesisi 4 Milyon TL'ye mal olurken, bu tesis kendisini amorti edeceği gibi, kısa bir süre sonra da karlılığa geçecek. Çalışmaları yerinde inceleyen Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Dursunbey Belediye'sinin kendi enerjisini kendisinin üretmeye alışkın bir Belediye olduğunu söyledi.

        'Sudan elektrik üreteceğiz'

        1950 yıllarında Suçıktı mevkinde kurulan tribünlerle 1974'e kadar Dursunbey'in şehir içi elektriğini kendisinin karşıladığını hatırlatan Başkan Bahçavan, sonraki yıllarda bu tesisin kapandığını söyledi. Proje olarak Suçıktı'da yeni bir elektrik üretim tesisi kurmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Bahçavan, güneş enerjisi projesini öne aldıklarını söyledi. Bunun sebebinin GES'lere verilen teşvikler ve üretilen elektriği satma garantisi olduğunu hatırlatan Başkan Bahçavan, Balıkesir Bölgesinde de ilk bağlantı anlaşmasını yapan belediye olduklarını da ifade etti. Başkan Bahçavan; "20 dönümlük bu alanda panelleri şu anda kuruyoruz. Kayalık olan bu alanda bir metre derinliğe inen ayakların üzerine 4 bin 268 adet güneş paneli yerleştirilecek. Bu panellerle 1 MW enerji üreteceğiz. Yıl Başından önce de sisteme elektriği vermeyi planlıyoruz. İnşallah bundan sonra Belediyemiz buradan kar elde edecek. Bu enerjiyi sistemden Dolar olarak, Devlete satma anlaşması yaptık. Diğer belediyelerimize de kendi enerjilerini üretmeye davet ediyorum" dedi.

        Bin 500 hanenin elektriğini karşılayacak güçte olan bu tesis, 1MW gücü ile Dursunbey'in yüzde 60'ının elektrik ihtiyacına da cevap verebilecek.

        (HD)

        28.12.2017 15:27:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler