Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Uşak'ta toplandı

        (Fotoğraflı)

        Ferhat Bal

        UŞAK (İHA) - Zafer Kalkınma Ajansının 2017 yılı 11. Yönetim Kurulu toplantısı Vali Salim Demir'in ev sahipliğinde Kütahya Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Nayir'in başkanlığında Uşak'ta gerçekleştirildi.

        Toplantıya Kütahya Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Nayir, Uşak Valisi Salim Demir, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, ZEKA Genel Sekreteri Yusuf Balcı katıldı.

        Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Kütahya Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Nayir, bugün ilan edilen 2 yeni mali destek programının hayırlı sonuçlar getirmesini dilediğini ifade ederek, "Bu mali destekler ile hem kâr amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlarımızın altyapı projelerine hem de KOBİ'lerimizin daha rekabetçi konuma gelmeleri için hazırladıkları projelerine destek veriyoruz. Tüm paydaşlarımızı bu desteklerden yararlanmaları için projelerini Ajansımıza sunmaya davet ediyorum" diye konuştu.

        Toplantı gündemiyle ilgili bilgiler veren Kütahya Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Nayir, "Toplantımızda ilk olarak, 2018 yılı için hazırlamış olduğumuz çalışma programını ve bütçesini görüşeceğiz. Kalkınma Bakanlığı 2018 yılı itibarıyla kalkınma ajanslarının "Sonuç Odaklı Program" sistemine geçmesini planlamış olup bu kapsamda çeşitli eğitim ve çalıştaylar düzenlendi. Ajansımızın geçmiş dönemlerde yapmış olduğu planlama, analiz ve fizibilite çalışmaları dikkate alınarak stratejik tercihler belirlendi ve bu tercihler doğrultusunda Sonuç Odaklı Programlar oluşturuldu. 2018 yılı itibarıyla söz konusu programların uygulamasına başlayacağız ve 3 yıllık çalışmalarımızı bu minvalde devam ettireceğiz. İkinci ve üçüncü gündemlerimizde ise her yıl Aralık ayında görüştüğümüz bir sonraki yılın bütçesine ilişkin yetki devrine ilişkin hususlar ile 2017 yılında uygulanan insan kaynakları politikası raporunu görüşeceğiz. Sonraki gündemimiz kapsamında Kalkınma Ajansları Denetim Yönetmeliği gereğince Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan mali yönetim yeterliği kapsamında yaptığımız hazırlıkları değerlendireceğiz" dedi.

        Kütahya Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Nayir sözlerine şöyle devam etti, "Toplantıda ayrıca Ajansımız öncülüğünde geliştirilen güdümlü projelerin değerlendirme rehberini inceleyeceğiz. Adil ve şeffaf bir değerlendirme yapabilmek adına yapılan bu çalışmanın detaylarını istişare edeceğiz. Ardından, Bölge'mizdeki KOBİ'lerin rekabetçi yapısını güçlendirmek ve sınai mülkiyet bilincini artırmak amacıyla Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yürütülen "Hezarfen Projesi"nin Bölge'mizin Merkez TSO'ları ve Ajansımızın iş birliğiyle illerdeki belirli sektörlere yönelik uygulanması hususunu istişare edeceğiz. Bir diğer proje ortaklığı olarak da Uşak Deri (Karma) OSB'nin destek almaya hak kazanan "Büyükbaş Deri İşleme için Ortak Kullanım Tesisi Kurulması" isimli AB projesinde Ajansımızın projeye ortak olması teklifini ele alacağız. Sekizinci gündemimizde ise 2018 yılının ilk çeyreğinde Bölgemizin tanıtımına ve yatırımcı çekmeye yönelik olarak katılmayı planladığımız fuarları değerlendirip karara bağlayacağız. Bir sonraki gündemimizde İl Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejilerinin 2017 yılı uygulamalarını değerlendirip 2018 yılı için hazırlanan stratejilerdeki Bakanlık görüşleri doğrultusunda revize edilen eylem planlarını istişare edeceğiz. Ardından gelen gündem maddemizde Ajansımız tarafından desteklenen projelere ilişkin; ilerleme durumları, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin yer aldığı program ilerleme raporlarını görüşeceğiz. Son gündem maddemizde iki Yönetim Kurulu toplantısı arasında Ajansımız tarafından icra edilen önemli faaliyetler ile Ekim ve Kasım ayı gelir-gider cetvelini değerlendireceğiz" dedi.

        Kütahya Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Nayir'ın konuşmasının ardından basına kapalı devam eden toplantı gündem maddelerinin görüşülmesi ve karara bağlanmasıyla sona erdi.

        (FB-MB-Y)

        28.12.2017 15:54:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler