Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Altıntaş'ta 'Kapanmayan yaramız Kudüs' konulu konferansı

        (Fotoğraflı)

        Yunus Daşdemir

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde 'Kapanmayan yaramız Kudüs' konulu konferansı düzenlendi.

        Belediye Düğün Sarayı'nda İlçe Müftülüğünü'nce düzenlenen konferansa Kaymakm Musa Kazım Çelik ve Evliya Çelebi Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Mehmet Öztürk konuşmacı olarak katıldı.

        Kaymakam Musa Kazım Çelik yaptığı konuşmada, ''Şehirleri anlamlı kılan taşıdıkları değerlerdir, taşıdıkları manaviyattır. Dünyada öyle şehirler vardır ki, nice medeniyetleri bağrında taşır. Farklı dinleri farklı kültürlerle içinde taşıyan, hem dini, hem ticari, hemde siyasi olarak büyük önem atfedilen yerlerin değeri paha biçilemezdir. Kudüs' de bizim için paha biçilemez bir yerdir. Çünkü Kudüs, bizim ilk kıblemizdir, namusumuzdur şerefimizdir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Kudüs aşktır, hasrettir bizim ilk kıblegahımızdır. Kudüs'ün değeri hiç bir maddi karşılığa denk gelemez. Ağrı, Tekirdağ, Kütahya, İstanbul neyse, Kudüs bizim için odur. Ayrıca buradan Fahrettin paşayı saygı ve rahmetle anıyorum. Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı'nı yaptığı yazılı açıklamadan dolayı şiddetle kınıyorum'' diye konuştu.

        Daha sonra söz alan Evliya Çelebi Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Mehmet Öztürk, Kudüs'ün tarihte neler yaşadığını ve tüm dünya müslümanlarının Kudüs için tek yumruk olmalarını içeren konuşma yaptı.(YD-EFE)

        29.12.2017 09:31:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler