Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Rektör Tabakoğlu'ndan 'Edirne Kırmızısı' ile yeni yıl mesajı

        (Fotoğraflı)

        Koray Ustabaşı

        EDİRNE (İHA) - Trakya Üniversitesi Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, 2018 yılı öncesi tebrik mesajı yayımladı. Tabakoğlu, hazırladığı yeni yıl tebrik mesajını 'Edirne Kırmızı'nı kullanarak paylaştı.

        Paylaşılmayan Renk "Edirne Kırmızısı" kitabı 06 Kasım 2017 tarihinde Trakya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen tanıtım etkinliğinin ardından üniversitenin Merkez Kütüphanesi Edirne Kitaplığı envanterindeki yerini aldı. Tarihi kaynaklarda 'Edirne Lâl'i olarak da bilinen ve dünya literatürüne girmiş bir renk olan 'Edirne Kırmızısı' 16 ve 17. yüzyılda yaygınlaşırken, Selimiye Camii'nin müezzin mahfilinde de kendine yer edinmiş bir renk olarak biliniyor.

        Trakya Üniversitesi Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da, 'Edirne kırmızısı' kullanılarak hazırlanan mesajında "Yeni yılınızı tebrik eder, 2018 yılının size ve sevdiklerinize sağlık, mutluluk, başarı ve huzur getirmesini dilerim" ifadelerini kullandı.

        Öte yandan, Rektör Tabakoğlu'nun üniversitede görev yapan çalışanlarına 'Edirne Kırmızısı' kullanılarak kravat ve fular hediye edeceği öğrenildi.

        (KU-MK-Y)

        29.12.2017 10:52:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler