Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Altındağlı kadınlardan Van'daki çocuklara yeni yıl hediyesi

        ANKARA (İHA) - Altındağ'da Mevlana Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyesi yaklaşık 100 kadın, Van'ın Çaldıran ilçesindeki bir okula kışlık giyecek ve kitap yardımında bulundu.

        Altındağlı kadınlar, Van'daki çocukları unutmadı. Soğuk kış şartlarını ve yine bu bölgedeki maddi imkânsızlıkları göz önünde bulunduran Altındağlı kadınlar, kültür merkezinde aldıkları trikotaj eğitimiyle sosyal sorumluluk içeren önemli bir davranışa imza attı. 100'e yakın atkı ve bere ören kadınlar, kitap da topladı. 250 kitap Çaldıran'daki Hangediği Köyü Mehmet Tahir Taşer Ortaokulu kütüphanesine ulaştı. Vanlı öğrenciler, böylece yeni yılın ilk hediyesini Altındağlı kadınlardan aldı.

        "Bir tebessüm her şeye değer"

        Mevlana Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyesi Asuman Şanal, Türkiye'de yardıma muhtaç yüz binlerce çocuk olduğuna dikkat çekti. Sadece kendi etrafındakileri değil tüm çocukları düşünmeleri gerektiğini belirten Şanal, çam sakızı çoban armağanı bir şapka ördüğünü söyledi. Şanal, Altındağlı kadınlar olarak üzerlerine düşen ne varsa bundan sonra da yapacaklarını dile getirdi.

        Bir diğer üye Hatun İpek ise, "Burada kardeşlerimizle, ablalarımızla güzel bir iş çıkardık. Trikotaj kursunda öğrendiklerimizle şapka, atkı gibi kışlıklar hazırladık onlar üşümesin diye. Aayrıca kitap da topladık. Herkes bir şey yaptı. İçimizden geldi. Güzel oldu. Belki de çocukların yüzünde bir tebessüm oluşturduk" dedi.

        (BC-Y)

        29.12.2017 15:33:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler