Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Endemik bitkileri çok zengin bir coğrafyada yaşıyoruz

        - Beyoğlu'nda "Kışın Sağlıklı Kalmanın Anahtarı" konferansları

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Sağlıklı Yaşam Koçu ve Yazar Nuray Karpuzcu, endemik bitkileri çok zengin bir coğrafyada yaşadığımızı söyledi.

        Beyoğlu Semt Konaklarında verilmeye başlanan "Kışın Sağlıklı Kalmanın Anahtarı" konferanslarının ikincisi Tophane Semt Konağında gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konferansta, Çörek Otu ve Sarımsak bitkilerinin faydaları anlatıldı.

        Beyoğlu Belediyesi, vatandaşların soğuk kış aylarında sağlığını korumalarına yardımcı olmak amacıyla "Kışın Sağlıklı Kalmanın Anahtarı" başlıklı konferanslar düzenliyor. Sağlıklı Yaşam Koçu ve Yazar Nuray Karpuzcu tarafından verilen konferanslarda, vatandaşlara sağlıklı kalmanın doğal çözümü olan bitkilerin ve meyvelerin faydaları anlatılıyor. Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları'nda verilmeye başlanan konferansların ikincisi Tophane Semt konağında gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konferansa Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve eşi Ferda Demircan da katıldı. Konferansın bitiminde katılımcılara bitki çayı ikram edildi.

        "Konferanslar toplamda 15 farklı semt konağında verilecek"

        İlki Hacıahmet Semt Konağı'nda yapılan konferansta vatandaşlara şifa deposu Zencefil ve Zerdeçal bitkilerinin faydaları anlatılmıştı. Tophane Semt Konağı'nda gerçekleştirilen ikinci konferansta da, Çörek Otu ve Sarımsak bitkilerinin faydaları anlatıldı. Konferansların üçüncüsü 3 Ocak Çarşamba günü saat 11 de Dolapdere Semt Konağında gerçekleştirilecek. Bu konferansta ise vatandaşlara Keçiboynuzu ve Ekinezya'nın faydaları anlatılacak. Konferanslar toplamda Beyoğlu'nda bulunan 15 Semt Konağının tamamında verilecek.

        "Endemik bitkileri çok zengin bir coğrafyada yaşıyoruz"

        Sağlıklı Yaşam Koçu ve Yazar Nuray Karpuzcu, toplamda 15 Semt Konağında düzenlenecek konferanslarla 30'a yakın bitkiyi anlatacaklarını belirterek, "Biz Türkiye olarak endemik bitkileri çok zengin bir coğrafyada yaşıyoruz. Hem gıda, hem ilaç, hem kozmetik olarak kullanılıyor. Hasta olmadan sağlımızı nasıl koruyabiliriz, bunları nasıl sofraları ekleyebiliriz vücut sistem tümlüğünü nasıl koruyabiliriz. Buradaki amaç buydu" dedi.

        "Pozitif bilimlerin de içinde olduğu bir bilgiyi vatandaşlarımıza aktarıyoruz"

        Karpuzcu, "Kanser ve kısırlık her geçen gün artıyor ve toplum popülasyonuna baktığımız zaman genelde hepimiz hastayız. Ama bu vücut bütünlüğünü bozmak çok zor ve ben diyorum ki, hasta olmak aslında önemli. Çünkü bu bedenimizi korur uygun gıdaları verirsek eğer o zaman vücut bütünlüğümüzü korumuş oluyoruz. Yani hem fiziksel, hem sosyal, hem geleneksel, hem de modern tıbbın içinde olduğu ama bununla birlikte pozitif bilimlerin de içinde olduğu bir bilgiyi buradaki vatandaşlarımıza aktarıyoruz. Çok da güzel geri dönüşler aldık" ifadelerini kullandı.

        Ücretsiz konferanslar herkese açık

        Konferanslar semt konaklarının tamamında ücretsiz olarak veriliyor. Kadın- erkek, genç-yaşlı sağlıklı kalmak isteyen herkesin katılabildiği konferanslarda katılımcılara bir adet de kupon dağıtılıyor. Konferans sonunda yapılan çekilişle 10 katılımcıya yazarın "Öteki Sağlık" kitabı hediye ediliyor.

        (HB-ÖK-Y)

        30.12.2017 11:33:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler