Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Buca'da sokak hayvanları güvenli ellerde

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Buca Belediyesi, son teknoloji ile donatarak geçtiğimiz yıl hizmete açtığı, yeni işlevler kazandırarak hizmet kalitesini her geçen gün yükselttiği Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Sahiplendirme Merkezinin kapasitesini arttırdı.

        Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde Tınaztepe mevkiinde konumlanan; 2 adet operasyon odası, laboratuvar, hemogram cihazı, kan biyokimya cihazı, röntgen, CR Röntgen, elektrokoter, yoğun bakım kafesi ile ana binasında özel olarak kurulan ve engelli kedilerin bakımının yapıldığı engelli kedi evinde de 50 sokak kedisinin tedavilerini gerçekleştiren Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, ek rehabilitasyon ünitesinin inşasını tamamlayarak kapasitesini yüzde 100 arttırdı.

        2 adet tam donanımlı operasyon odası, muayene ve bakım odaları ile aynı anda 25 köpek ve 55 kedinin bakım ve tedavisinin yapılabileceği düzeyde inşa edilen ek rehabilitasyon ünitesi, sokak hayvanlarına modern koşullarda sağlık hizmeti verecek. Merkez, tam donanımlı operasyon odalarında özellikle kısırlaştırma işlemlerine ağırlık vererek sokak hayvanlarının kontrolsüz üremesinin önüne geçecek.

        Yeni ek rehabilitasyon ünitesi ile Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, aynı anda 60 köpek 135 kediye hizmet verebilecek kapasiteye yükseldi.

        "Yeni üniteler açılacak"

        Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Sahiplendirme Merkezinde incelemelerde bulunan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, sokağın zor şartlarında yaşam mücadelesi veren hayvanlar için daha yaşanabilir bir dünya sunmaya çalıştıklarını, rehabilitasyon merkezinin gelecek aylarda farklı ünitelerle hayvanlara ve hayvanseverlere hizmet vereceğini söyledi. Ziyaretinde yeni üniteyi en ince donanımına kadar inceleyen Başkan Piriştina, merkezin veteriner hekimlerince gerçekleştirilen kısırlaştırma operasyonuna da girerek yetkililerden bilgi aldı.

        (AG-Y)

        30.12.2017 11:42:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler