Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Kamil Saraçoğlu: Kütahya 2. OSB'de doluluk oranı yüzde 80'e ulaştı

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Türkiye'de ve dünyada söz sahibi fabrikaların Kütahya'da üretim yapmasından gurur duyduğunu dile getirdi.

        Kütahya 2. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nün düzenlenen etkinlikte konuşan Saraçoğlu, "Bizler yerel yönetici olarak şehrimizin gelişmesi, ilerlemesi, katma değerin yükselmesi noktasında elimizden gelen gayreti sizlerle beraber gösteriyoruz. Bu şekilde yatırımları gördükçe, yalnızca Türkiye'de değil, dünyada söz sahibi fabrikalarımızın Kütahya'dan yükselmesi, bacalarının burada tütmesi bizlere ayrı bir gurur oluyor. 1950'lerde bölgede en büyük kamu yatırımını almış, bölgenin yıldızı olmuş bir şehir; ama özel müteşebbisin de biraz önü kesilmiş, özel sektör çok fazla gelişmemiş. Kamu yatırımları bittikten sonra özel sektörün gelişmemesinden dolayı fetret dönemi yaşadık. Bu tarih yaklaşık 2004 yılına kadar devam etti. 1. OSB 1970'lerde yeri tespit edilmiş, 2004 yılında yerel yönetici olduğumuzda 1. OSB'nin doluluk oranı yüzde 10 seviyesindeydi. Yaklaşık 600 kişi çalışıyordu ve bugün 1. OSB'nin 7 bin 500 civarında çalışanı var. 2. OSB'de yeni gelecek fabrikayla beraber yüzde 80 doluluk oranına ulaşacağız. Altıntaş Zafer OSB'nin izinleri alındı, parselasyon çalışmaları devam ediyor. İlimizde gerek Tavşanlı, gerek Gediz OSB'leriyle sanayi noktasında önemli bir noktaya geldiğimizi paylaşmak istiyorum. Bu konuda kendi emeğini, parasını yatırıma dönüştüren tüm sanayici iş adamlarımızı yürekten kutluyorum ve bu gelişimin de istikrardan dolayı olduğunu vurgulamak istiyorum" şeklinde konuştu.

        İş adamlarına Yoncalı termal bölgesinde yatırım yapmaları çağrısında bulunan Başkan Saraçoğlu, "Şehrin gelişmesi noktasında Kütahya'daki yatak kapasitesini artırmamız gerekiyor. Biz bununla ilgili yerel yönetici olarak otel yapımı konusunda her daim belediyede yapacağımız imar düzenlemeleri noktasında yardımcı olmaya ve gereken desteği vermeye hazır olduğumuzu söylemek istiyorum. Özellikle Yoncalı termal bölgemizde yaklaşık 6 milyon m2 bir alanda imar uygulaması yaptığımızı, suyunun hazır olduğunu, doğalgazın da bu yıl itibariyle hazır hale getirildiğini paylaşmak istiyorum. Artık yatırımcılarımızı bekliyoruz. Gelecek açısından bu çok önemli. Bu konuda biz göreve hazırız. Bütün düzenlemeleri yapmak için emrinizdeyiz" ifadelerini kullandı. (EFE)

        30.12.2017 13:34:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler