Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tatvan Belediyesinden "soruşturma" açıklaması

        (Fotoğraflı)

        Hakan Okay

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Tatvan Belediyesi, bir internet haber sitesinde belediye hakkında çıkan haberlerle ilgili yazılı açıklama yaptı.

        Tatvan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, "www.bitlisgercek.com isimli yerel haber sitesinde 27 Aralık 2017 tarihinde, "Bakan Soylu, Tatvan Belediyesi için 'Yolsuzluk' soruşturması izni verdi" başlıklı Sinan Aygül imzasıyla yayınlanan haber metninde özetle, Tatvan Belediyesinde Tatvan Sahil Parkı peyzaj uygulama işinde ihalede yolsuzluk yapıldığı, 4734 Sayılı Kanuna aykırı işlem yapıldığı, kamunun zarara uğratıldığı, müfettiş raporunda yolsuzluk yapıldığının tespit edildiği ve yolsuzluk dolayısıyla soruşturma izni verildiği yönünde mesnetsiz iddialar ortaya atılmıştır. Haberde yer verildiği şekilde herhangi bir yolsuzluk tespiti ve bu tespite binaen yolsuzluk dolayısıyla başlatılmış bir soruşturma ya da kamu zararı söz konusu değildir. Yayınlanan haber gerçeğe aykırı olup, söz konusu raporlarda ve belgelerdeki bilgiler çarpıtılarak servis edilmiştir. Söz konusu gerçek dışı iddiaların tam da içinde bulunduğumuz hassa süreçte gündeme getirilmesini manidar buluyoruz. Söz konusu haberin kurum tüzel kişiliğini ve kurum nezdinde belediye başkanını ve başkan yardımcısını yıpratmak, karalamak, itibarını sarsmak amacıyla yapıldığı ve siyasi saiklerle belirli amaçlar için kara propaganda malzemesi çıkarılmaya çalışıldığı açıkça ortadadır. Haber metnindeki hiçbir iddia gerçeği yansıtmamaktadır. Yanlı, mesnetsiz ve hizmeti karalayarak yok sayamaya çalışan iddiaların kamu vicdanında yer bulmayacağına inancımız tamdır. İlçemizin güzide mekânı haline gelen İşletme Parkı'nın, evveliyatı ile karşılaştırılamayacak derecede nezih ve güzel bir mekân haline getirildiği ve bunun arkasında bir emeğin olduğu ve emeğe saygı gösterilmesi gerektiği tartışmasızdır. Gerek ilçe sakinlerimiz gerekse çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlarımız gece yarısına kadar bu mekânda dinlenmekte ve hizmeti takdir etmektedir. Üretmeyen, yapıcılıktan ve eleştirmekten öte karalamaya, kamuoyunu yanıltmaya yönelik söz konusu yazı, halkımızın vicdanında mahkûm edilmiştir. Söz konusu gerçeğe aykırı ve iftiralardan oluşan bu maksatlı haberi hazırlayan ve yayınlayan tüm sorumlular hakkında, tüm yasal yollara başvurulacaktır" denildi.

        (HO-MSA-Y)

        01.01.2018 14:23:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler