Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beyoğlu'nda Suriyeli çocukların yüzü Sosyal Market'le güldü

        - Başkan Demircan: "Suriyeli kardeşlerimize yardım etmek bizlerin vazifesidir"

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Beyoğlu Belediyesi tarafından kurulan Sosyal Market, Beyoğlu'nda okuyan 252 Suriyeli öğrenciye kışlık giyecek ve kırtasiye malzemesi yardımında bulundu. Suriyeli öğrencilere hediyelerini takdim eden Başkan Ahmet Misbah Demircan, "Bu süreç içerisinde bu kardeşlerimize yardım etmek bizlerin vazifesidir. Onu yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.

        Beyoğlu Belediyesi tarafından 2010 yılında kurulan Sosyal Market, ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Dar gelirli ailelerin giyimden gıdaya, temizlik malzemelerinden kırtasiye malzemelerine kadar her türlü ihtiyaçlarını gideren Sosyal Market, Suriye'deki iç savaştan kaçarak ilçeye sığınan Suriyeli ailelerin çocuklarını da unutmadı. "Kış Üşütür Sosyal Market Isıtır" projesi kapsamında İhsan Şerif İlkokulu'nda okuyan 252 Suriyeli öğrenciye kışlık giyecek ve kırtasiye malzemesi yardımı yapıldı. Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezinde düzenlenen organizasyona; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı da katılarak Suriyeli ailelerin sevincine ortak oldu.

        Yüze yakın Suriyeli aileye düzenli yardım yapılıyor

        Tiyatro gösterileri ve sahne şovlarının yer aldığı organizasyonda aileleriyle birlikte doyasıya eğlenen Suriyeli öğrenciler, daha sonra içerisinde; mont, bot ve kırtasiye malzemesi olan hediye paketlerini Başkan Demircan'ın elinden aldılar. Sosyal Marketin Suriyeli ailelere yardımı bununla da sınırlı değil. Sosyal Market, Beyoğlu'nda yaşayan yaklaşık 100 Suriyeli ailenin gıdadan giyime kadar her türlü ihtiyaçlarını düzenli olarak karşılıyor.

        "O mağduriyeti yaşayan ailelerimize sabır diliyorum"

        Suriyeli öğrencilere yardım elimizi uzatmaktan duyduğu Memnuniyeti dile getiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Ben o sıkıntıyı, mağduriyeti yaşayan ailelerimize sabır diliyorum. İnşallah Suriye'de her şey yolunda gider ve aileler de oraya geri dönebilirler. Ama bu süreç içerisinde bu kardeşlerimize yardım etmek bizlerin vazifesidir. Onu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda Sosyal Market'in çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

        Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ise, "Sosyal Market Beyoğlu'nda vatandaşlarımız için önemli bir misyon ifade ediyor. Bunu her ortamda ifade etmek gerçekten önemli."ifadelerini kullandı.

        (HB-BA-Y)

        02.01.2018 10:09:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler