Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Down sendromlu çocukların mont sevinci

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Mert

        HATAY (İHA) - İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil'in eşi ve Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil ile hayırseverler tarafından, engellilerin topluma kazandırılması ve sosyal faaliyetler kapsamında down sendromlu çocuklara mont hediye edildi.

        Down Cafe'de, down sendromlu çocuklar yararına düzenlenen programda, Diş Hekimi Lütfü Güler tarafından çocuklara diş muayenesi yapılırken, diş fırçası ve macunu dağıtıldı.

        Hayırseverler Müge Güler, Serap Çam, Nur Fırat, Esra Gençoğlu, Metin Çakıcı, Uğur Memili ve Pınar Yalnızoğlu tarafından 120 down sendromlu çocuğa mont hediye edildi.

        Down Cafe'ye ve buradaki çocuklara her geçen gün ilginin arttığını ve bu durumun onları mutlu ettiğini belirten Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil, "Engelli kardeşlerimizin İskenderun'da yaşamaktan mutlu olmalarını sağlamak bizim için en büyük mutluluk kaynağıdır. Engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmelerini, işgücüne katılmalarını sağlamak için gayret gösteriyoruz. Onların sorunlarını, sıkıntılarını dinliyor, çözüm yolları arıyoruz. Sık sık onlarla ve aileleri bir araya geliyoruz. Biz büyük bir aileyiz. Belediye başkanımız bizleri yalnız bırakmıyor. Kendilerine de ayrıca teşekkür ediyoruz" dedi.

        Etkinliğin sonunda hayırseverler ile down sendromlu çocuklar, aileleri hep birlikte müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

        (MSM-Y)

        02.01.2018 13:15:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler