Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekkeköy'de Osmanlı Hamam Projesi hayat buluyor

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Osmanlı Hamamı Projesi inşaat çalışmasına bu ay içerisinde başlayacaklarını söyledi.

        Osmanlı Hamamı Projesi hakkında bilgi veren Başkan Togar, "Türklerin yaşamında hamamlar sadece bir yıkanma yeri değil, daha ötesi sağlık, sosyal ve kültürel etkinliklerin yaşandığı merkezlerdir. Hamam kültürü eski medeniyetlerde başlayıp zamanımıza kadar tarihin her çağında her medeniyetin süre gelen kültürel bir parçası olmuştur. Tüm dünyada Hamam dendiği zaman ilk olarak Osmanlı ve Türkler akla gelir. Çünkü hamamın asıl sosyal, kültürel gelenekleri ve uygulamaları Türklerle birlikte gelmiş ve günümüze kadar taşınmıştır. Bundan dolayıdır ki, hamam denince Türkler, Türkler denince hamam akla gelmektedir. Tekkeköy Belediyesi olarak bizlerde sağlık, kültür, sosyal birçok özelliği bünyesinde barındıran bir hamamı ilçemize kazandırabilme konusunda çalışmalarımızı tamamlayarak artık inşaat aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Osmanlı Hamamı Projemiz ilçemizin tam orta noktası sayılan 19 Mayıs mahallemiz sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 5 bin 500 metre karelik bir arsaya yapılacak. Etrafında 4 bin beş yüz metre kare yeşil alanı bulunan ve Osmanlı mimarisi ve motifleriyle süslenerek yapılacak hamamımızın yanına birde 300 metre karelik açık yüzme havuzu inşa edeceğiz. Hamam projemizin inşaat alanı 1100 metre kare olacak ve karşısında 2000 metre kare açık otoparkı yer alacak. İlçemizin en merkezi konumlu mahallemizde hayata geçireceğimiz Osmanlı Hamamı ile bölgemizdeki önemli kültürel, sosyal ve sağlık yönünden bir eksikliği daha gidermiş oluyoruz. Osmanlı Hamamı tamamlandığında ilçe halkımıza hizmet vermesinin yanında Samsun ve çevre turizmine de ciddi katkı sağlayacak. Bu ay içerisinde temel çalışması başlayacak ve en kısa zamanda inşaatı tamamlanarak halkımıza hizmet vermeye başlayacak" dedi.

        Bu ay içerisinde temel kazısı başlayacak olan Osmanlı Hamamının Türk kültüründe önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Togar, "Osmanlı Hamamı birçok kazanımın yanında turizmin geliştirilmesine yönelik bir yöne de sahip. Hamam kültürü çok eski ve Türklerin adetleri ile örtüşmüş ayrılmaz bir parçasıdır. Yıllar geçtikçe yok olmaya yüz tutan hamam kültürü çalışmalarımız sayesinde tekrar canlanacak. Kadın ve erkekler için ayrı bölümler olarak tasarlanan proje kapsamında havuz, sauna, tuz odası, buhar odası, masaj odası ve şok havuzu başta olmak üzere birçok donatı bulunacak" şeklinde konuştu.

        (ED-SLH-Y)

        02.01.2018 17:07:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler