Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Burdur'da kaçak içki ve tarihi eser operasyonu

        (Fotoğraflı)

        BURDUR (İHA) - Burdur İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince düzenlenen operasyonda kaçak içki ve tarihi eser ele geçirildi.

        Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri kaçakçılıkla mücadele ve kaçakçılık yapan şahısların deşifresine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, bazı şahısların Denizli'den getirecekleri kaçak içkileri Gölhisar ilçesi Yusufça beldesinde satacakları istihbaratı üzerine harekete geçti. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, N.Ş.'nin aracında yapılan aramada, 24 adet 100 cl'lik kaçak rakı, 32 adet 100 cl'lik kaçak viski ve 4 adet 100 cl'lik votka olmak üzere toplam 60 adet 100 cl'lik kaçak içki ele geçirildi.

        İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan diğer bir kaçak içki operasyonunda Gölhisar ilçesi İbecik beldesinde yaşayan S.Y.'nin evinde yapılan aramada, bin 645 litre kaçak şarap ele geçirildi. Her iki olayda ele geçirilen kaçak içkilere Gölhisar Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile el konulurken, şüpheliler gözaltına alındı.

        Ayrıca, Ağlasun ilçesinde H.A. isimli şahsın elinde bulundurduğu tarihi eseri satmak için müşteri aradığı bilgisine ulaşan görevliler, şahsın ev ve iş yerinde arama yaptı. Aramada, Roma Dönemi'ne ait 1 adet mermerden Apollo, Kybele ve Kithara betimlemeli Adak Siteli ele geçirildi.

        Ele geçirilen tarihi eserler, Burdur Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilirken, H.A. hakkında adli işlem başlatıldı.

        (SÇ-MK-Y)

        03.01.2018 13:39:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler