Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yeraltı çöp sistemi benimsendi

        (Fotoğraflı)

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Altınordu Belediyesi tarafından hayata geçirilen yeraltı çöp konteyner sisteminin bilinçli kullanılması amacıyla belediye ekiplerince kapı kapı dolaşılarak vatandaşlara uygulamanın nasıl kullanılacağı ve nelere dikkat edilmesi gerektiği konularında bilgiler anlatılıyor.

        Altınordu'da 5 bölgede uygulanacak olan, trafik yoğunluğunu azaltacak, amortisman ve mazot giderlerinden tasarruf sağlayacak yeraltı çöp konteyneri sistemi vatandaşın hizmetine sunulurken, uygulamanın daha iyi kullanılabilmesi içinde belediye ekiplerince bilgilendirmeler yapılıyor. Yeraltı çöp konteynerlerinin yerleştirildiği mahallelerde kapı kapı dolaşan ekipler, sistemin aksamaya uğramaması adına kullanım şekli, çöplerin ayrıştırılması ve konteynerlere yanıcı madde atılmaması konularında vatandaşa bilgi veriyor.

        Vatandaşların yeraltı çöp konteyner sistemini kullanırken uymaları gereken kuralların belediye ekiplerince kapı kapı dolaşılarak anlatıldığını aktaran Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, yapılan çalışma dolayısıyla çok olumlu geri dönüşler aldıklarını belirtti. Yeraltı çöp konteyner sisteminin Altınordu'nun birçok mahallesinde uygulanmaya başladığını ifade eden Başkan Tekintaş, "İlçe genelinde birçok mahallemizde yeraltı çöp konteyner sistemini hayata geçirmeye devam ediyoruz. Yeni sistem konusunda vatandaşlarımızın bilgilenmesine katkı sağlamak açısından çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz konteynerlerin bulunduğu bölgelerdeki evleri kapı kapı gezerek bilgilendirme yapıyorlar. Yapılan bilgilendirmelerde çöp konteynerlerinin kullanımı, çöp ayrıştırmaları ve sistemin getirdiği faydalardan bahsediliyor. Yer üstü konteynerlerin kaldırıldığı alanlarda çöp atmak için sadece yeni sistem uygulanıyor, bu sebeple vatandaşlarımızın belirlenen yerler dışına çöp atmaması gerekiyor. Ekiplerimizin yaptığı bilgilendirmeler vatandaşlarımız tarafından oldukça olumlu karşılanıyor. Yaptığımız hizmetlerde aldığımız olumlu geri dönüşler bizi çok mutlu ediyor" dedi.

        (MAK-SLH-Y)

        03.01.2018 17:38:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler