Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Avrupalı gençler Karşıyaka'ya gelecek

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Karşıyaka Belediyesi, Pi Gençlik Derneği işbirliği ile yürüttüğü, Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi kapsamında, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden 18-30 yaş arası gençleri Karşıyaka'da ağırlayacak. Avrupa kültürünü Karşıyaka'ya taşıyacak olan gönüllü gençler, 1 yıl boyunca belediye bünyesinde etkinlikler düzenleyecek.

        Fiziki ve kültürel yatırımların yanı sıra Avrupa projeleri ile de dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi, Pi Gençlik Derneği ile birlikte yürüttüğü Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi kapsamında Avrupa'nın farklı ülkelerinden gönüllü gençlerin Karşıyaka'ya gelmesine olanak sağlayacak hibeyi kazandı. Yaz aylarında Karşıyaka'ya gelecek olan yabancı gençler, belediyenin farklı birimlerinde etkinliklere katılacak, mahalle merkezlerinde yabancı dil kursları verecek ve branşlarına göre vatandaşlara sabah sporu yaptıracak. Projenin tüm masrafları Avrupa Birliği tarafından karşılanacak. Avrupa ile kültür paylaşımı yapılması ve toplumlar arası diyaloğun geliştirmesi amaçlanacak.

        Dezavantajlı gruplar için eğitim

        Karşıyaka Belediyesi'nin bir diğer Avrupa çalışması olan "Dezavantajlı Gençlerin Sosyal Entegrasyonu" projesinde ise yine farklı Avrupa ülkelerinden 32 genç, 2018 yılı içinde Karşıyaka'ya gelecek ve kendi ülkelerindeki dezavantajlı grupların sosyal gelişimleri konusunda eğitimler alacak.

        Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Eğitim, kültür, spor gibi farklı alanlarda fırsat eşitliği yaratmaya çalıştığımız Karşıyakalı gençlerimiz için hizmette sınırları aştık. Avrupa Gönüllü Hizmeti Ofisimiz aracılığıyla her yıl onlarca gencimizi Avrupa'ya göndererek, gelecekleri adına önemli kazanımlar elde etme fırsatı sunuyoruz, bu tür projeler ile de Avrupalı gençleri Karşıyaka'da ağırlıyoruz. Gençlerimizi; yeni kültürlerle tanışmak, yeni beceriler kazanmak, yabancı dil bilgilerini geliştirmek ve unutulmayacak tecrübeler yaşamak için bu çalışmalara dahil olmaya davet ediyorum" dedi.

        (AG-Y)

        04.01.2018 12:22:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler