Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sorgun'da 'İyi dersler şoför amca' projesi

        (Fotoğraflı)

        Rukiye Yılmaz

        YOZGAT (İHA) - Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 'İyi dersler şoför amca' projesi kapsamında okul servis şoförlerine ve yüklenici firma yetkililerine yönelik trafik eğitimi verildi.

        Sorgun Öğretmen Evi Toplantı salonunda düzenlenen trafik eğitimine İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, Sorgun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Kaplan, Sorgun Jandarma Komutanlığı Jandarma Üstçavuş Zeynel Soysal, Yavuz Selim Ortaokul Müdürü Mehmet Ünlü ve 150'e yakın okul servis şoförü ve yüklenici firma yetkilileri katıldı. Sorgun Jandarma Komutanlığı Jandarma Üstçavuş Zeynel Soysal tarafından hazırlanan ve sunulan eğitimde, okul servis araç şoförleri başta olmak üzere firma yetkililerine taşımacılık yapılırken trafikte uyulması gereken kurallar, araçlarda ve şoförlerde bulunması gereken nitelikler anlatıldı.

        'İyi dersler şoför amca projesi' kapsamında trafik güvenliği konusunda farkındalığın geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Jandarma Üstçavuş Zeynel Soysal,"Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının koordinasyonunda trafik güvenliği alanında çalışma yapan kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde çalışmalarımız devam edecek. Taşımalı eğitim sisteminde görevli şoförlerin trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularında bilgi ve becerilerini artırarak kapasitelerini geliştireceğiz. Trafik bilincini en üst seviyeye çıkartmak için bu tür seminerlerimiz yıl boyunca devam edecek."dedi.

        Soysal'ın konuşmasının ardından eğitime katılan şoför ve yüklenici firma yetkililerine katılım belgesi verildi.

        (RY-UY-Y)

        04.01.2018 12:32:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler