Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aksu'ya Devlet Hastanesi

        ANTALYA (İHA) - Antalya'nın Aksu ilçesine Devlet Hastanesi yapılması için Sağlık Bakanlığı'na arazi tahsisi yapıldı.

        Aksu ilçesinde 'Sevgi Köyü' olarak nitelendirilen 59 bin 800 metrekarelik arazi, devlet hastanesi yapılmak üzer Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığı'na tahsis için kesin izin çıktı. Antalya İl Sağlık Müdürlüğünün, Sağlık Bakanlığına yaptığı teklif ile 300 Yataklı Aksu Devlet Hastanesi 2017-2019 yılı yatırım programına alındı. Program dahilinde Sağlık Bakanlığı tarafından proje ihalesi yapılarak proje çizimine başlandı. Proje çizimi tamamlanan hastanenin inşaat ihalesinin ocak ayı içinde yapılması öngörülüyor.

        Aksu'da hiç devlet hastanesinin bulunmamasının kent için büyük bir eksiklik olduğunu kaydeden İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, "Sağlık yatırımlarının hızla hayat bulduğu Antalya'da, Aksu ilçemizin de yeni bir hastaneye kavuşacak olması biz sağlık planlayıcısı ve yöneticilerini sonsuz mutlu ediyor. Planlanan hastanede 12 ameliyathane, 66 yataklı yoğun bakım, 82'si tek yataklı olmak üzere 158 hasta odası, 80 poliklinik odası olacak. Uygun modern mimarisi ve güçlü altyapısıyla Aksu ve Antalya halkının hizmetine açılacak hastanemizin özellikle bu bölgeye rahat bir nefes aldıracağı inancındayım" dedi.,

        (SÇ-SÇ-Y)

        04.01.2018 14:29:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler