Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bingöl'de Kadın Koordinasyon Merkezi açıldı

        (Fotoğraflı)

        Yılmaz Atar

        BİNGÖL (İHA) -Bingöl'de kadın koordinasyon merkezinin resmi açılışı yapıldı.

        Yeşilyurt Mahallesi'nde Vali Ali Mantı'nın eşi Işıl Mantı ile Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin eşi Pervin Barakazi, kadınlara yönelik okuma yazma, Arapça ve Kur'an-ı Kerim kurslarının düzenlendiği Yeşilyurt Mahallesi Kadın Koordinasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Kurdele kesiminin ardından konuşan Pervin Barakazi, kadın koordinasyon merkezleriyle kadınların toplumda daha aktif rol almalarının amaçlandığını söyledi.

        Kadın Koordinasyon Merkezinde düzenlenen kurslara katılım sağlayan kadınların, okuma yazma, Kur'an-ı Kerim ve Arapça öğrendiğini ifade eden Barakazi;" Burada tüm hizmetler kadınlarımız için. İnşallah hepiniz için faydalı olur, bizler her zaman yanınızdayız ve sizleri destekliyoruz. Düzağaç Mahallesi'nde de merkez açılması için yer aranıyor. Kültür Merkezi'nde kadın koordinasyon merkezi açılması için de çalışmalar yürütülüyor. Gerek belediye gerekse diğer kurumlarca kadınlara yönelik farklı etkinlik ve programlar düzenleniyor. Bingöl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce de haftada bir gün aile yapısı ve kadının toplumdaki rolüne ilişkin eğitim seminerleri veriliyor. Kadınlarımız bu seminerlere katıldıkça daha da bilinçleniyor. Aile ve çocuklara nasıl davranılması gerektiğini daha iyi öğreniyor. Bu bilgiler ışığında daha güzel nesiller yetiştiriliyor" diye konuştu.

        (YA-HİV-Y)

        04.01.2018 15:07:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler