Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Baskil'de 44 köy için 8 milyon liralık kaynak kullanıldı

        (Fotoğraflı)

        Yunus Özhanlı

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ İl Özel İdaresi tarafından, 2017 Yılında Baskil'de 44 köy için 8 milyonliralık kaynak kullanılarak başlatılan yatırımlar tamamlandı.

        İl Özel İdaresi, Baskil'de 2017 yatırım programında yer alan asfalt, yol bakım ve onarım, sulama tesisi, içme suyu ve sondaj çalışmaları gibi bütün altyapı ve üstyapı çalışmalarını tamamlandığı aktarıldı. Baskil İlçesinin 44 köyünde yapılan çalışmalarda 8 milyon TL kaynak kullanıldığı ifade edildi.

        2017 yılında Baskil'de yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, ""Baskil'de gerçekleştirdiğimiz çalışmalar kapsamında 27,4 kilometre 1.kat asfalt, 76 kilometre yama, 10 kilometre yol onarım, 6 adet menfez, 24 kilometre stabilize, 1 kanalizasyon projesi, 21 içme suyu bakım ve onarımı, 14 içme suyu tesis yenileme, 1 adet içme suyu yeni tesis, 16 adet drenaj, 12 sondaj ve 5 adet tarımsal sulama projesi yapılarak bitirilmiştir. Baskil'de tarımsal sulama ve üretimi artırmak adına İl Özel İdaresi ve DAP kaynakları ile 2017 yılında yatırım programı dahilinde 5 adet tarımsal sulama projesi yapılmıştır. Tamamlanan bu işler ile 38,5 hektar alan sulamaya açılacak bu tesislerin yapıldığı bölgede vahşi sulama yöntemi yerine teknik tarımsal sulama yöntemine geçilerek bölgede alternatif tarımsal üretime destek sağlanmış olacaktır" dedi.

        (YÖ-HİV-Y)

        04.01.2018 15:26:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler