Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gümüşdere'de bisiklet sürmeyi çok sevdiler

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Keçiören Belediyesinin ödüllü projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi'nde gerçekleştirdiği "Bisiklet Bizden, Gezmesi Sizden" projesi ile 5 bin 230 kişi fiziksel aktiviteyi doğaya taşıdı.

        Bisiklet sürerek sağlıklı yaşamı seçenler ve obeziteye karşı harekete geçenler Gümüşdere'ye akın ederek, nüfus cüzdanı karşılığında isteğe bağlı yaklaşık 2 saat bisiklet sürdüler. Gümüşdere Ihlamur Vadisi içerisinde 3 bin 200 metrelik bisiklet yolunda yaklaşık 4 ayda 5 bin 230 kişi pedal çevirdi.

        Çevreci bir belediye olduklarının da altını çizen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Keçiören; spor, hareket ve toplum sağlığını gözeten ve teşvik eden bir belediye. Elbette sadece çevreyi koruyan, spora teşvik eden bir araç olmasının yanında bisiklet; obeziteyle mücadelede de fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırıyor. Havaların ısınmasının ardından yine 7'den 70'e herkesi bisiklet yollarımıza davet ediyoruz" diye konuştu.

        Temiz bir çevre için bisikletin ulaşım alanında da kullanılması gerektiğine dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Bisiklet sürmeyi sadece hobi olmaktan çıkarmamız lazım. Hatta ulaşımda da bisiklet kullanılmalı. Tabi bunun için yolların ona göre dizayn edilmesi gerekiyor, bu yöndeki çalışmaları destekliyoruz, bu daha başlangıç. Bisiklet yollarının sayısını artıracağız" ifadelerini kullandı.

        (DY-BA-Y)

        05.01.2018 09:43:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler