Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gölbaşı Şehir Parkı kendi enerjisini kendi üretecek

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 117 dönümlük park alanına yapılması planlanan şehir parkı, kendi elektriğini kendisi üretecek.

        Gölbaşı'nda "Şehir Parkı Projesi" henüz yapım aşamasında olmasına rağmen adından söz ettirmeye devam ediyor. Park içerisindeki kapalı otoparkın üzerine kurulan bin 536 adet güneş paneli sayesinde 407 kw elektrik üretecek olan park, kendi enerjisini kendi üretecek. Şehir parkı bu özelliği ile bu alanda Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. 117 dönümlük parkın tamamının elektriğini üretecek olan güneş panelleri, yıllık 100 bin dolarlık elektrik üretecek.

        Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, bizzat takip ettiği güneş panellerine ilişkin, "Şehir Parkı Projesi'nin en önemli yönlerinden birisi de, şüphesiz güneş panelleriyle kendi enerjisini kendini üretecek bir park olmasıdır. Güneş enerjisi, ekonomik, yenilenebilir, çevre dostu bir enerji olmasıyla gelecekte giderek yaygınlaşacak bir enerji türü olacaktır. Bizler de Gölbaşı Belediyesi olarak Türkiye'de ilk olan böyle bir projenin bize nasip olmasından mutluluk duyuyoruz. Gölbaşılı vatandaşlarımızın karşına başkentin en çevreci parkıyla çıkmanın onuru yaşıyoruz. Projede emeği geçen işçisinden, mühendisine tüm belediye personeli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

        (DY-BA-Y)

        05.01.2018 09:46:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler