Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Demircan Galatasaray Lisesi öğrencileriyle buluştu

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Galatasaray Lisesi'ni ziyaret ederek okul yönetimi, öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Nasıl okuma-yazma bilmeden bir şeyler okumak mümkün değilse, bilgisayarda okuma-yazma dediğimiz yazılımı (kodlamayı) bilmeden de geleceğe hükmetmek mümkün değil" dedi.

        Beyoğlu Belediyesi "Okulda Buluşalım" projesi ile okulların problemlerini yerinde çözüme kavuşturmaya devam ediyor. 14 yıldır aralıksız devam eden proje kapsamında son olarak Galatasaray Lisesi'ni ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, okul yönetimi, öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı'nın da katıldığı buluşmada Başkan Demircan, öğrencilerin talep ve önerilerini dinleyerek sorularını cevaplandırdı.

        "Mesleki tecrübelerin yarısı yazılımı bilmekten geçecek"

        Bilişim çağının insanlar üzerindeki etkisine dikkat çeken Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "İnsanoğlu kas gücünün yerine motoru bulduysa, aklın yerine de robotu koyduysa o halde gelecekte akıl teri alın terinden çok daha kıymetli hale gelecek. Hangi işi yaparsanız yapın, bu siyasetçi, hukukçu, doktor ve mimar olabilir, düşüncelerinizi yazılım (Kodlama) üzerinden makineye aktarmayı başaramıyorsanız başarısız olursunuz. Yani nasıl okuma-yazma bilmeden bir şeyler okumak mümkün değilse, bilgisayarda okuma-yazma dediğimiz yazılımı (kodlamayı) bilmeden de geleceğe hükmetmek mümkün değil. Dolayısıyla tüm mesleki tecrübelerin yarısı yazılımı, yani kodlamayı bilmekten geçecek demektir" dedi.

        "Çocuklarımız için yazılım kursları açtık"

        Başkan Demircan, "Onun için geleceğimizin teminatı olan siz gençlerimizin bu yaşlardan itibaren yazılıma yönelmesi hem sizlerin hem de ülkemizin geleceği açısından çok önemli. Biz de Beyoğlu Belediyesi olarak çocuklarımızı erken yaşlarda yazılımla tanıştırmak için Turabibaba Kütüphanesi ve Semt Konaklarımızda yazılım (Kodlama) kursları açtık. Bu daha başlangıç. Bu işi daha ileri seviyelere taşımak için çalışmalarımıza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        "Başkanımızın öğrencilerimizle kurduğu iletişim bizler için çok anlamlı"

        Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ise, "Sayın Belediye Başkanımızın okullarımızla sıcak teması ve öğrencilerimizle kurduğu iletişim bizler için çok anlamlı. Bu yaklaşımı bizlere sinerji ve güç katıyor. Başkanımızla birlikte bugün de sizlerleyiz. Hep birlikte eğitime dair, geleceğe dair, Beyoğlu'na dair düşüncelerimizi paylaşacağız" şeklinde konuştu.

        (HB-BA-Y)

        05.01.2018 10:02:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler