Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Doğan Kocaeli Devlet Hastanesi Ek Binası'nı inceledi

        (Fotoğraflı)

        Murat Kanber

        KOCAELİ (İHA) - İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, yapımı tamamlanan Kocaeli Devlet Hastanesi Ek Binasında incelemelerde bulundu.

        Kocaeli Devlet Hastanesi Ek Binasına kavuştu. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan da yapımı tamamlanan Hastane Binasına giderek yerinde incelemede bulundu. Başhekim Uzman Doktor Adem Çakır tarafından karşılanan Başkan Doğan, hasta ve yakınlarıyla görüşerek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Hastaneyi gezen ve çalışanlarla da sohbet eden İzmit Belediye Başkanı Doğan, "insanımız, şehrimize ve ülkemizin büyük hedeflerine yakış bir hastanemiz oldu. Bu şehirde 50 yılı aşkın bir süredir yaşıyorum. Kocaeli Devlet Hastanesi bu şehrin en temel hastanesidir. Milletvekilliğimiz döneminde özellikle bu binayı hep hayal ettik, planladık, son dönemde de konumu ve şekli belirlenmişti. Daha sonra belediye başkanlığımızda o döneminde ilgili kişi ve kurumlarla toplantılar yapıp süreci hızlandırdık. 2009 yılında da kamuoyuna projenin şeklini İzmit Belediyesi'nde düzenlediğimiz toplantıyla ilk defa açıklamıştık" dedi.

        Yapılan ek binayla birçok eksiğin giderildiğini dile getiren Başkan Doğan, "Bu güzelim hastaneyi görünce duygulanmamak elde değil. Biz böyle hastanelerde çalışamadık. Bizim çalıştığımız dönemde, doğan bebeği koyacak küvezimiz yoktu. Derince Sopalı Hastanesinde 12-16 kişilik koğuşlar vardı. Bir tane özel oda vardı, onda da televizyon bile yoktu. Oraya da sendikalı torpililer gelirdi. O dönemler doktorlar için bir kabustu. Bir tansiyon aletini almak için SSK'ya yazı yazardık. Aylar sonra cevap verilirdi. Keşke ben de bu dönemlerde hastanede yöneticilik yapsaydım. Bu, başta Sayın Cumhurbaşkanımızın ufku. Sağlık bakanlarımızın yaptığı devrimler, bizim sağlık komisyonlarındaki çabalarımız ile bugünlere geldik. Allah çalışanlarımıza da sağlık sıhhat versin. Tüm arkadaşlarımıza gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

        Başkan Doğan'a ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden Başhekim Adem Çakır da, "Başkanımız, hastanenin kurulmasında, fikri oluşumundan, gerçekleşmesine kadar tüm aşamalarında çok büyük bir emeği olan meslektaşımızdır. Bugüne kadar yaptığı emeklerden dolayı, tıkandığımız noktalarda aşma noktasında verdiği destekler için teşekkür ediyorum. Belediyenin bütün birimleri bizlere destek oluyorlar. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Böyle bir hastaneyi batı ülkelerinde bile görmek çok zor" diye konuştu.

        (MK-İÇ)

        05.01.2018 12:27:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler