Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadın masal kahramanları çizgilerle hayat buldu

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Masal kahramanı kadınlar, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Programı Öğretim Görevlisi Dr. Duygu Kocabaş Atılgan'ın çizimleriyle hayat buldu.

        Masal kahramanı kadınlar, çizgiyle hayat buldu. İEÜ Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Programı Öğretim Görevlisi Dr. Duygu Kocabaş Atılgan, masallardaki kadın kahramanların hikayesini illüstrasyonlara aktardı. Güzelliğin yanı sıra korkusuzluğu, bağımsızlığı, zekiliği barındıran kadınlar hikayeleri, Buca Kültür Merkezinde 11 Ocak'a dek sergilenecek.

        Dr. Atılgan, halkın ortak anlatımının sonucu kuşaktan kuşağa aktarıldığı masallara farklı bir bakış açısı getirmek istediğini belirterek, "Olağanüstü olaylara yer veren, kısa halk öyküleri günümüzde pek anlatılmıyor. Masallar, anlatanın sesiyle hayat bulurken, dinleyicinin zihninde şekillenir. Hem anlatanın hem de dinleyenin keyifle çıktığı bu keyifli yolculuk dijital dünyaya yenik düşüyor. Ben de özellikle kadın kahramanların olduğu masalları aktarmayı istedim" dedi.

        "Uyuyan Güzel", "Gizemli Kız", "Boncukcu Kız", "Deniz Kızı" ve "Yeşil Melek" adlı masallardan esinlenerek illüstrasyonlar hazırladığını, bunları kumaşlara aktararak masal parşömeni oluşturduğunu söyleyen Dr. Atılgan, "Masalların ortak özelliği kadın kimliğini merkeze almalarıdır. Bu kimliğin yapıtaşları güzelliğin yanı sıra, korkusuzluk, bağımsızlık, zeka ve hayal gücüdür. Masalların kadın kahramanları da karşılarına çıkan her zorluğu güçlü duruşları ve zekalarıyla alt etmiştir. Böylece hayatlarına yeni bir sayfa açmayı başarmışlardır" diye konuştu.

        (AG-Y)

        05.01.2018 12:50:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler