Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrenciler söyledi, vali alkışlarla eşlik etti

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Ejder Ediz Işık - Aydın Yorat

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından öğrencilere müzik ve resim malzemeleri dağıtım töreni yapıldı. Törende öğrencilerin seslendirdiği şarkılara, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, alkışlarla eşlik etti.

        Kayapınar Kaymakamlığı ve Belediyesi öncülüğünde ilçede bulunan 103 okulda tespit edilen öğrencilere resim ve müziğin farklı dallarında malzeme dağıtım töreni yapıldı. Cegerxwin Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen törene AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende öğrenciler mini bir konser verdi. Öğrencilerin Kürtçe seslendirdiği şarkılara, Vali Güzeloğlu ve protokolde bulunanlar alkışlarla eşlik etti.

        Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Balcı, "Eğitimin sadece akademik bir faaliyet olarak görmüyoruz. Onların bedensel ve ruhsal gelişimleri, bilimsel, sanatsal, kültürel anlamdaki gelişimlerini çok önemsiyoruz. Anların emrinde olmaktan, onların başarılarını paylaşmaktan gurur duyuyoruz. Yaklaşık 25 bin öğrencinin yararlanacağı resim malzemeleri 25 bin öğrencimizin de yararlanacağı müzik aletleri temin ettik. Onların açılışını yapacağız" dedi.

        Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise, "İlim ve irfanın kenti Diyarbakır'da geçmiş değerleri geleceğe taşımak, birlik ve beraberliğimizi bu milletin geleceğe doğru büyük yürüyüşünü inşallah sonuca taşımak adına siz öğrencilerin ve gençlerin bu durumunu çok değerli buluyorum. Sizleri özellikle sosyal açıdan gelişiminizi sağlamak, yeteneklerinizi ortaya koymanız ve her birinizin bu anlamda mutlu olmanız temel hedefimizdir. Bugün de müzik, resim malzemeleri ve kitaplar dağıtacağız" diye konuştu.

        Daha sonra öğrencilere malzeme dağıtımı yapıldı.

        (EEI-MP-Y)

        05.01.2018 13:54:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler