Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya'ya yeni orman yolları

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Orman Genel Müdürlüğü'nce Kütahya'da inşa edilen yeni yollarla ormanlara ulaşımın kolaylaştığı bildirildi.

        Ülke genelinde yeni orman yolları tesis etmeye devam ettiklerini belirten Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya'nın özellikle Dumlupınar ve Simav ilçeleri İşletme Şefliklerinin görev sahasında bulunan alanlarda yeni orman yolları tesisi edilirken, var olan yollarda da onarım çalışmaların tamamlandığını açıkladı.

        Genel Müdürlük, 2017 çalışma programı kapsamında 50 kilometre yeni orman yolu yapımı, 70 kilometre büyük onarım, 102 kilometre üst yapı ve 100 kilometre sanat yapısı çalışmasının yanında, Emet'te 9 kilometre, Gediz'de 14 kilometre, Simav'da 20 kilometre ve Tavşanlı'da 11 kilometre olmak üzere toplam 54 kilometre yangın müdahale cephesi çalışması gerçekleştirildiğini ifade etti.

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ülkenin farklı noktalarında yeni orman yolları tesis ettiklerini belirterek, "En çok orman yolu tesisi ettiğimiz illerden biri de Kütahya. Orman işletmeciliğinin vazgeçilmez parçası olan orman yollarımızın hem bakımlarını yapıyor hem de ihtiyaç doğrultusunda yeni yollar inşa ediyoruz. Orman ürünlerinin ekonomik olarak taşınması, orman içinde yapılan ekim, dikim, tabii gençleştirme gibi silvikültürel çalışmaların zamanında gerçekleştirilmesi için ulaşımın sağlanması, ormanların kontrollü biçimde korunması ve orman yangınlarına anında müdahale edilmesi için yeni yollar yapmaya devam edeceğiz" dedi. (EFE)

        05.01.2018 15:06:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler