Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aliağa'da "Z" kütüphane açıldı

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Aliağa ilçesinde, TOKİ Ortaokulunda yapılan "Z" kütüphane törenle hizmete girdi.

        Bünyesinde internet hizmeti olan ve dijital kitaplarla zenginleştirilmiş "Z" kütüphanenin açılışına Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse ile okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

        "Z" kütüphane konseptinde temel eserlerin yanı sıra öğrencilerin ilgisini çekebilecek güncel kitaplar yer alıyor. Öğrenciler ödevleri için araştırmalarını bu kütüphanede yapabiliyor. İnternet bağlantısının da bulunduğu bu kütüphanede CD, DVD, dijital kitap içeriklerinden ve filmlerden faydalanılabiliyor. Klasik kütüphane anlayışının dışında renkli ve farklı tasarımlara sahip "Z" kütüphanede yer alan koltuklar da kitap okurken konforlu bir ortam sunuyor.

        Kütüphanelerin bilgiye ulaşmada önemli bir araç olduğunu ifade eden Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, "Öğrenmenin sonu ve sınırı yoktur. İnsanlar sadece yaşayarak değil başkalarının edindiği bilgi ve tecrübeyi yazıya aktardığı kitaplardan da öğrenir. Okuduğunuz her bir kitap bir insanın yaşadığı tecrübeyi ve bilgiyi size aktarır. Ne kadar çok kitap okursak o kadar çok tecrübe edinmiş olursunuz" dedi.

        Kaymakam Bayram Yılmaz'ın konuşmasının ardından kütüphane törenle hizmete açıldı. Kurdele kesimi sonrasında katılımcılar zenginleştirilmiş kütüphaneyi yakından inceledi.

        (AG-Y)

        05.01.2018 17:14:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler