Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır'da duraklar ısınıyor

        - Kentte klimalı durak sayısı arttırılıyor

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için kentteki çeşitli noktalara klimalı duraklar yerleştirmeye devam ediyor.

        Toplu ulaşım güzergahlarında bulunan durakların sayısını artırmak için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, duraklarda otobüs bekleyen vatandaşların yaz ve kış aylarındaki olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için kapalı duraklar yerleştiriyor. Daha önce Dicle Üniversitesi ile Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi önüne vatandaşlar için 'Klimalı Durak' yerleştiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önemli noktalardaki durakları değiştirmeye devam ediyor.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Elazığ Caddesi üzerinde bulunan ve daha çok bölgedeki hastanelere giden vatandaşlar ile öğrenci ve memur kesimi tarafından kullanılan Galeria AVM önündeki durağı klimalı durakla değiştirdi. Yeni klimalı duraklardan daha çok bölgedeki hastane ve okullarından çıkan vatandaşlar ile kamu kurumlarından mesai bitimi çıkan memurlar tarafından kış aylarında soğuk, yaz ayalarında ise sıcak havalardan etkilenmemek için kullanılacak.

        Klimalı durakların kurulmasını ilgiliyle izleyen vatandaşlar yapılan hizmetlerden dolayı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederken, kent genelinde yoğun olarak kullanılan 15 durağa daha klimalı durağın yerleştirileceği kaydedildi. 18 metrekare büyüklüğündeki duraklarda 12 kişilik oturma banklarının yanı sıra vatandaşların beklerken faydalanabileceği kitaplık, engellilerin kullanacağı engelli rampası ve 24 saat çalışan güvenlik kameraları da bulunuyor.

        (İHA-MP-Y)

        05.01.2018 17:36:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler