Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Apartman görevlileri için 'bisikletli' dönem

        - Beylikdüzü'nde aralarında kadınların da olduğu apartman görevlilerine bisiklet verildi

        - Bazı görevliler ilk defa bisiklet kullandı

        (Fotoğraflı)

        Murat Delice

        İSTANBUL (İHA) - Beylikdüzü Belediyesinin apartman görevlilerinin mesleki becerilerini arttırmak ve apartman teknisyeni olmalarını sağlamak amacıyla açtığı Mesleki Gelişim ve Uzmanlık Akademisi'nde eğitimlerini tamamlayan katılımcılara bisiklet hediye edildi.

        Site yaşamının hakim olduğu Beylikdüzü'nde apartman görevlileri, Beylikdüzü Belediyesinin düzenlendiği eğitim programı ile Apartman Teknisyeni unvanını aldı. Yüzlerce apartman görevlisine, ilk yardımdan, afet durumlarına, teknik durumlara kadar birçok alanda aldıkları eğitimin ardından bir de bisiklet kullanımı ve uygulama eğitimi verildi. Teorik ve pratik alınan eğitimlerde katılımcılar bisiklete dair trafik, yedek parça, bisiklete biniş ve kullanış şeklini içeren çalışmaları profesyonel bir eğitmen eşliğinde öğrendi. Eğitimlerini tamamlayan apartman görevlilerine düzenlenen törenle Beylikdüzü Belediyesi tarafından bisiklet hediye edildi. Aralarında kadınların da olduğu apartman görevlileri bisikletlerini alarak tur attı.

        "Bir devrim olacak"

        Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, apartman görevlisi mesleğinin öneminden bahsederek, "Sadece Beylikdüzü'nde bin 500'e yakın apartman görevlimiz var. Burada afetlerden acil yardımlara, sağlıklara kadar bir çok yönde eğitim alıyorlar. Aslında farkındayız biz bunun. Tüm İstanbul'un tüm Türkiye'nin bu meslek grubunun farkında olmasını istiyoruz. İstanbul'un sadece araçla gezmeye kalkarsak İstanbul'un çekilmez bir şehir olduğunun hepimiz farkındayız. İstanbul'u sadece araçla gezmeye kalkarsak İstanbul'un çekilmez bir şehir olduğunun hepimiz farkındayız. Bisikletle dolaşılabilmesi önemli bir devrim olacak. Bu açıdan bu görevi yapan arkadaşlarımızın günlük yaşantılarında mesleklerini yaparken ev sahiplerine bir şeyler taşırken bisikletleri ile bir şeyler yapsınlar diye arkadaşlarım bir kampanya başlattılar" dedi.

        "Hayatımda ilk defa bisikletim oldu"

        Hayatında ilk kez bisikleti olduğunu ve bisiklet kullanmayı yeni öğrendiğini ifade eden apartman görevlisi Elvan Türkoğlu, sağlıktan teknik konulara kadar birçok alanda eğitimler gördüğünü ifade etti. Çocukluk döneminden bu yana da ilk kez bir bisiklete kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Türkoğlu, "İlk geldiğimde çok heyecanlıydım hatta bir abla vardı onun arkasına saklanmıştım. Arkadaşlara baktıkça feyz aldım, sürebildim zamanla. Hayatımda ilk defa bisikletim oldu. Ağabeyimin bisikleti vardı çocukken ona binmeyi çok istiyordum ama olmamıştı. Bisikletle parkta gezeceğim. Apartman görevlisi olarak birisi bir şey istediği zaman gider geliriz. Daha kolay olur. Ulaşımda da katkısı olacak. Benim için güzel bir şey oldu, ben çok sevinçliyim" diye konuştu.

        (MD-HB-MK-Y)

        06.01.2018 12:36:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler